پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

اسفناج

تحقیقات جدید در مورد خواص ضد سرطانی اسفناج


طبق نظر اغلب دانشمندان، اسفناج از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالاست و برای پیشگیری از ابتلای به سرطان، به سلطان گیاهان معروف است. بنابراین اشخاصی که سال ها اعتیاد به مصرف سیگار و دخانیات داشته اند، از نظر این خاصیت باید به خوردن اسفناج توجه خاص مبذول دارند. اسفناج که از سبزی های دارای رنگ سبز تیره است،همراه با هویج در صدر لیست خوراکی های ضد سرطان جای دارد و طبق تحقیقات دانشمندان در کاهش میزان ابتلای به سرطان موثر است، به خصوص در پیشگیری از سرطان های روده،  رکتوم، معده ، مری  و به ویژه سرطان ریه  نقش مهمی دارد.

مطالعات علمی نشان می دهد، اشخاصی که در حد بسیار کم و به ندرت از سبزی های به رنگ سبز تیره( که دارای مقدار زیادی کاروتینوئید هستند و در این گروه اسفناج در صدر آنها قرار دارد ) می خورند، حتی معتادین به دخانیات، خیلی کمتر از دیگران در معرض این خطر قرار دارند.

در هر 10 مورد از 11تحقیق علمی که در مورد سرطان ریه به عمل آمده است،حقایق فوق تایید شده است.از جمله، تحقیقاتی که توسط نسج شناسان دانشگاه تگزاس به عمل آمده نشان می دهد که خوراکی های دارای ماده کاروتن به طور موثری در نجات معتادان به دخانیات ازسرطان دخیل است.

اسفناج که از سبزی های دارای رنگ سبز تیره است،همراه با هویج در صدر لیست خوراکی های ضد سرطان جای دارد، به خصوص در پیشگیری از سرطان های روده، رکتوم، معده، مری و به ویژه سرطان ریه نقش مهمی دارد.

دانشمند دیگری ازمحققان دانشگاه جان هاپکینز در تحقیقات خود نشان می دهد، اشخاصی که مقدار بتا کاروتن خون آنها زیاد است، در مقابل ابتلای به سرطان بسیار مقاوم تر از سایرین هستند.

مقدار کاروتینوئید در اسفناج خام 26 میلی گرم در هر 100 میلی گرم می باشد، در حالی که در هویج خام، مقدار بتا کاروتن بیشتر از اسفناج است( بتا کاروتن یکی ازکاروتینوئیدهاست). بتا کاروتن ماده قطعی موثر ضد سرطان است، ولی با این حال مواد کاروتینوئید موجود در اسفناج، عملا نقش بسیار موثری در این ماجرا دارند. به علاوه اسفناج دارای مقدار زیادی کلروفیل است که آن هم از مواد ضد سرطان است .

عده ای از دانشمندان خاصیت ضد سرطانی بودن کلروفیل را به دلیل نقش آن در متوقف کردن یا کند کردن جهش های سلولی می دانند که از این طریق از شروع سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کند.

طی مطالعه ی علمی که دانشمندان در ایتالیا به عمل آورده اند ، مشاهده شده که اسفناج قدرت چشم گیری در متوقف نمودن پیش روی یکی از قوی ترین عوامل سرطان زا، به نام نیتروزامین دارد و بین چند ماده ی غذایی نظیر هویج  ، گل کلم  ، کاهو  و تمشک ، عصاره اسفناج خام در مقابله با نیتروزامین قدرت بیشتری نشان داده است .

دانشمندان ژاپنی در سال 1969 نتیجه تحقیقاتی را انتشار دادند که در آن آمده است، اسفناج در کاهش کلسترول خون در جانوران اثر زیادی نشان داده و در مطالعات دیگری متعاقب آن دریافتند که برگ اسفناج موجب تسریع تبدیل کلسترول به کوپروستانول در بدن می شود که بعدا این ماده دفع خواهد شد .

البته توجه کنید که : مصرف مقادیر زیاد اسفناج در رژیم غذایی برای بهره گیری از خواص فوق و سایر خواص آن، مستلزم مشاوره با پزشک و کارشناس گیاه درمانی است، زیرا ممکن است خوردن اسفناج برای برخی افراد به علل خاص فیزیولوژیکی معارض با برخی اختلالات جسمی باشد .


*مطالب مرتبط در این سایت:

 ارزش غذایی اسفناج 

 سرطان چیست؟ 

 رژیم غذایی در سرطان ها 

تغذیه و پیش گیری از سرطان ( قسمت اول ) و ( قسمت دوم ) و ( قسمت سوم )

 غذاهای ضد سرطان 

 ارتباط غذا با سرطان 

 بتا کاروتن 

 تغذیه در افراد سیگاری، چگونه باید باشد؟ 

 مواد غذایی مفید برای ترک سیگار 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد