پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

ایجاد اولین ایستگاه باروری ابرها

وزیر نیرو خبر داد:
ایجاد اولین ایستگاه باروری ابرها
جام جم آنلاین: پرویز فتاح با بیان اینکه دانش بارور کردن ابرها در کشور بومی شده است، گفت: در حال حاضر دو فروند هواپیمای آنتونوف خریداری و تجهیز و اولین ایستگاه باروری ابرها در استان یزد مستقر شده است. با توجه به بومی شدن این فن آوری، اجرای آن در کشور مقرون به صرفه بوده و هزینه آن کمتر از سدسازی و مهار آبهای سطحی است.

به گزارش مهر ، فتاح وزیر نیرو در حاشیه مراسم بهره ‌برداری طرح آبرسانی به 162 روستای استان گیلان، افزود: تعداد ایستگاههای بارورسازی ابرها در کشور افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: فن آوری ما در این طرح به نوعی است که می‌توان حتی از هواپیماهای ساخت داخل نیز برای بارورسازی ابرها استفاده کرد.

وزیر نیرو گفت: با توجه به بومی شدن این فن آوری، اجرای آن در کشور مقرون به صرفه بوده و هزینه آن کمتر از سدسازی و مهار آبهای سطحی است.

فتاح از انتقال سامانه باروری ابرها از استان یزد به گیلان اشاره کرد و گفت: این اقدام در پی کاهش میزان بارندگی در استان و تامین آب مورد نیاز کشاورزان انجام شده است و عملکرد این سیستم باروری در استان موثر بوده است.

وی طرح آبرسانی به هزار روستای استان گیلان را یکی از اقدامات کم نظیر در زمینه تامین آب روستاییان در سطح کشور دانست.

فتاح گفت: با تکمیل طرح آبرسانی به هزار روستای شرق و غرب استان به تمامی روستاهای بالای 20 خانوار آبرسانی می شود.

وزیر نیرو یادآور شد: در زمان حاضر تعداد روستاهای تحت پوشش این طرح در استان گیلان به 550 روستا رسیده است که تسریع در روند عملیات اجرایی این طرح ضروری است.


مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گیلان نیز در این ارتباط گفت: سرعت آبرسانی به روستاهای استان در دولت نهم افزایش یافته است.

سیف الله آقابیگی افزود: به رغم سرعت روند آبرسانی به روستاهای گیلان در دو سال اخیر اما هنوز بیش از 520 روستای این استان آب سالم ندارند.

وی عنوان کرد: گیلان دو هزار و 47 روستای بالای 20 خانوار دارد که پراکندگی روستاها نیز باعث شده سرمایه گذاری برای اجرایی طرحهای آبرسانی این استان بیش از چهار برابر سرمایه گذاری در دیگر مناطق کشور باشد.

آقابیگی یادآورشد: به طور متوسط در سطح کشور برای آبرسانی به هر خانوار روستایی حدود 14 تا 15 متر لوله گذاری لازم است در صورتی که این عدد در گیلان برای هر خانوار 65 تا 70 متر می رسد.

برای طرح آبرسانی 162 روستای شهرستان‌های آستانه‌ اشرفیه، لاهیجان و لنگرود، سه حلقه چاه با میزان آبدهی 500 متر در ثانیه، سه مخزن ذخیره ‌با ظرفیت 16هزار و 500 مترمکعب ذخیره‌سازی آب احداث و 110 میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی   هزینه شده است.

47 درصد جمعیت دو میلیون 440 هزار نفری گیلان در مناطق روستایی ساکن هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد