پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

مقارنه‌ی زیبای ماه، زهره و عطارد

مقارنه‌ی زیبای ماه، زهره و عطارد

اگر از مشتاقان رصد مقارنه‌های زیبا هستید، صبحگاه روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفند را از دست ندهید. در این روزها هلال ماه در کنار سیارات عطارد و زهره می‌درخشد و فرصت خوبی برای رصدگران و عکاسان سحرخیز فراهم خواهد آورد. مشاهده ی این پدیده ی زیبا را از دست ندهید.


مقارنه

مقارنه ماه با هر یک از سیارات برای رصدگران و عکاسان آسمان شب موقعیت بسیار مناسبی است. اما افراد مبتدی می‌توانند از این رویداد برای یافتن محل سیارات استفاده کنند. در دو صبحگاه روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه ۱۵ و ۱۶ اسفند‌ماه، هلال زیبای ماه در کنار دو سیاره داخلی (زهره و عطارد) خواهد بود. و البته سیاره ی مشتری کمی بالاتر خوهد درخشید. این مقارنه در حالی روی می‌دهد که همزمان آخرین فرصت برای دیدن هلال صبحگاهی صفر در روز پنج‌شنبه برای شما فرآهم می‌آید.
نقشه
نقشه‌ی رصدی ماه و سیارات در صبحگاه چهارشنبه 15 اسفند - عطارد(Mercury)، زهره (Venus)، مشتری (Jupiter)

شما رصدگران می‌توانید در حدود ساعت ۵ و ۴۵ دقیقه نگاهی به افق شرقی بیاندازید تا دو سیاره‌ی زهره و عطارد را در کنار هلال باریک ماه مشاهده کنید. کافی است پس از اقامه ی نماز صبح سری به پشت بام خانه بزنید و افق جنوب شرقی را نگاه کنید. البته افق شرقی باید باز باشد، توجه کنید که افق شرقی توسط ساختمان های همجوار پوشیده نشده باشد. نیاز به هیچ تلسکوپ یا ابزار رصدی نیست، تنها چشمانتان را با خود ببرید!

در صبجگاه چهارشنبه در حالی‌که درصد سطح روشن ماه به ۸ درصد می‌رسد، جدایی ماه از عطارد ۵.۷ درجه و زهره به ۸.۱ درجه خواهد رسید و عطارد و زهره در جنوب شرقی ماه به راحتی قابل مشاهده هستند.

این در حالی است که پنج‌شنبه هلال ماه باریک‌تر شده و تنها ۳ درصد از آن روشن است، جدایی زاویه‌ای هلال با سیاره زهره ۴.۴ درجه و عطارد ۶.۷ درجه خواهد بود. همانطور که در شکل مشاهده می‌کنید، سیاره عطارد در بالای سیاره زهره قرار دارد و قدر آن به ۰.۱ رسیده است و سیاره زهره در پایین این سیاره و از قدر ۳.۹- دیده می‌شود.

ولی این هلالی که مشاهده خواهید کرد، هلال صبحگاهی یا آخر ماه صفر است، و در ساعت ۵ و ۲۲ دقیقه در مرکز ایران از افق شرقی در سمت ۱۰۶ درجه طلوع خواهد کرد. هلال تا طلوع خورشید ۱۰ درجه از افق ارتفاع می‌گیرد و شکار آسانی برای شکارچیان آن در پیش خواهد بود تا بتوانند تجربه‌ی خود را در رویت هلال به سطح قابل قبولی برسانند.

خسرو جعفری زاده



منبع:

http://www.nojum.ir/



تنظیم:

واحد نجوم تبیان
http://tebyan.net/Science_Technology/Astronomy/2008/3/4/63074.htmlمنبع
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد