پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

رییس سازمان سنجش آخرین تغییرات کنکور 88 را تشریح کرد

رییس سازمان سنجش آخرین تغییرات کنکور 88 را تشریح کرد
20/02/88 تاریخ درج خبر

دکتر پورعباس گفت: مصوبه کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در 15 اردیبهشت درباره بومی گزینی آخرین تغییر در کنکور سراسری 1388 است که بر اساس آن ظرفیت پذیرش آزاد در مقایسه با کنکور 86 و 87 در رشته های پرطرفدار افزایش یافته است.

وی در تشریح آخرین تغییرات کنکور 88 با بیان این مطلب افزود: براساس پیشنهاد سازمان سنجش آموزش کشور و مصوبه کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در 15 اردیبهشت ماه، شرایط بومی گزینی و آزاد داوطلبان دوره های روزانه آزمون سراسری 88 تغییر کرد.

وی گفت: تغییر بومی گزینی در 13 رشته پر طرفدار در رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی صنایع (در گروه آزمایشی ریاضی و فنی)، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی (در گروه آزمایشی علوم تجربی)، حقوق،‌ روانشناسی و حسابداری (در گروه آزمایشی علوم انسانی ) صورت خواهد گرفت.
پورعباس اضافه کرد: پذیرش بومی در این رشته ها پس از کسر سهمیه 40 درصدی ایثارگران به صورت 60 درصد گزینش بومی و 40 درصد آزاد صورت می گیرد.

رئیس سازمان از افزایش ظرفیت پذیرش آزاد در مقایسه با کنکور 87 خبر داد و گفت: در کنکور 87 پذیرش آزاد 20 درصد و بومی 80 درصد بود. بومی گزینی در سال 86 نیز به صورت 30 درصد آزاد و 70 درصد بومی اعمال شد.
وی افزود: در صورت تکمیل نشدن ظرفیت سهمیه ایثارگران در 13 رشته مذکور، باقیمانده ظرفیت به صورت 50 درصد گزینش بومی و 50 درصد گزینش آزاد اعمال می شود.
رئیس سازمان سنجش در تشریح نحوه پذیرش داوطلبان کنکور در سایر رشته ها جز 13 رشته مذکور گفت: براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 69 و کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور، پذیرش بومی پس از کسر سهمیه ایثارگران (40 درصد) به صورت 80 درصد بومی و 20 درصد آزاد صورت می گیرد. در واقع پذیرش داوطبان در سایر رشته ها به جز این 13 رشته که اعلام شد به صورت گذشته و همانند کنکورهای قبل خواهد بود.
پورعباس ادامه داد: در پذیرش دانشجو در سایر رشته ها (غیر از 13 رشته مذکور) در صورتی که ظرفیت ایثارگران تکمیل نشود، باقیمانده ظرفیت به صورت تماما بومی برای پذیرش داوطلبان اختصاص خواهد یافت.
وی درباره نحوه اطلاع رسانی بومی پذیری در دفترچه کنکور نیز گفت: مصوبات کنکور شامل سهمیه ها و شرایط و ضوابط در دفترچه شماره یک کنکور درج می شود. جزئیات روش پذیرش دانشجو در کنکور نیز به طور کامل در دفترچه شماره دو کنکور سراسری منتشر خواهد شد.
پورعباس درباره اضطراب موجود در داوطلبان به دلیل اعلام نحوه پذیرش بومی در کنکور گفت: جای هیچ نگرانی وجود ندارد. داوطلبان در حال حاضر تنها به فکر درس خواندن باشند و مطمئن باشند داوطلبان قوی به هیچ عنوان متضرر نمی شوند و عدالت به طور کامل رعایت می شود. ضمن اینکه ما شاهد تغییر دیگری در کنکور امسال نخواهیم بود.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

راه‌اندازی پرونده الکترونیکی سلامت

راه‌اندازی پرونده الکترونیکی سلامت

طرح سپاس (سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایران) بزرگ‌ترین طرح فناوری اطلاعات حوزه سلامت در کشور محسوب می‌شود.


دکتر اکبر محمدی‌فر، مدیر طرح و برنامه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: «این طرح شامل پروژه‌های گوناگونی است که سال گذشته اقدامات مطالعاتی و برنامه اجرایی آن در ابعاد مختلف انجام شده و در حال حاضر نرم‌افزار زیرساختی پرونده الکترونیکی سلامت در حال پیاده‌سازی است که امکان تبادل اطلاعات بین مراکز سلامت را فراهم خواهد کرد.»

وی در گفتگو با ایسنا با بیان این‌که در این نرم‌افزار امکان ثبت کلیه اطلاعات سلامت شهروندان از بدو تولد وجود دارد تصریح کرد: «در این نرم‌افزار هر شهروندی برای خود یک پرونده خاص دارد که سوابق پزشکی او در آن وجود دارد و این اطلاعات از طریق مراکز سلامت مجاز قابل دسترسی خواهد بود.» او با تاکید بر اینکه موارد امنیتی و محرمانگی در این نرم‌افزار درنظر گرفته شده و با رعایت اصول امنیتی این کار صورت می‌گیرد، اظهار کرد: «استانداردهای لازم در حفظ اطلاعات به‌کار گرفته شده است.»

مدیر طرح و برنامه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: «در حال حاضر کلیه اطلاعات سلامت افراد اعم از اطلاعات دفترچه بیمه فرد، بستری در بیمارستان،‌ اطلاعات بهداشتی مانند سوابق واکسیناسیون و مواردی دیگر وجود دارد ولی همه به صورت کاغذی در مراکز مختلف پراکنده است که در این پرونده به‌صورت الکترونیکی جمع‌آوری شده و سیستم می‌تواند به‌صورت یکپارچه و دسته‌بندی شده آن را در اختیار افراد مجاز قرار دهد.»

محمدی‌فر با بیان این که در حال حاضر حدود 45 هزار مرکز سلامت در کشور داریم اظهار کرد: «این طرح در حال حاضردر 5 استان به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، در این استان‌ها اجرایی شود.»


منبع جام جم

تب مالت بیماری مشترک انسان و دام

بیماری‌ای که تب آن بالا‌ گرفته است
تب مالت بیماری مشترک انسان و دام

یکی از خبرهایی که در چند هفته اخیر نظر بسیاری را به خود جلب کرده افزایش شیوع تب مالت در کشور بوده است که به دنبال آن موج نگرانی زیادی را ایجاد کرد. هر ساله با شروع فصل گرما و اوایل بهار شاهد چنین خبرهایی هستیم. پس بهتر است با آگاهی از این‌گونه آلودگی‌ها و بیماری‌ها خود را در مقابل آنها بیمه کنیم.


تب مالت از عفونت باکتریایی مشترک میان انسان و حیوانات است که از طریق بلع محصولات غذایی آلوده شده، تماس مستقیم با خون، ادرار، ترشحات جنینی حیوان آلوده و تنفس ذرات هوای آلوده، از حیوان به انسان منتقل می‌شود. این بیماری هر سال با شروع فصل بهار و همراه با افزایش‌ زاد و ولد دام‌ها روند افزایشی می‌یابد. تب مالت یا بروسلوز در حیوانات به نام بیماری سقط جنین واگیر موسوم است و علاوه بر این به نام‌های تب مواج، تب دیوانه و تب مدیترانه‌ای هم مشهور بوده و در ایران یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و حیوان محسوب می‌شود.

کشف این بیماری به زمان بقراط باز می‌گردد. تا آن زمان بدن جانداران تشریح نشده بود و در سال 1887 پزشک اسکاتلندی ارتش با نام دیوید بروس، باکتری بروسلا را از طحال 5 سرباز انگلیسی که در جزیره مالت فوت کرده بودند، جدا کرد. این بیماری به نام این پزشک، بروسلوز و به دلیل جزیره مالت، مالت نامیده شد.

بیماری برای کشورهای ضعیف در عرصه کنترل سلامت

اگرچه تب مالت یک بیماری جهانی محسوب می‌شود، بیشتر در کشورهایی دیده می‌شود که برنامه‌های موثر و خوبی از لحاظ حفظ و کنترل سلامت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و خوک انجام نداده‌اند. در این میان کشورهای اطراف مدیترانه شامل پرتغال، اسپانیا، قسمت جنوبی فرانسه، ایتالیا، یونان، ترکیه و شمال آفریقا، آمریکای جنوبی و مرکزی، اروپای شرقی، آسیا، آفریقا و خاورمیانه مناطق پرخطر از لحاظ شیوع تب مالت محسوب می‌شوند. البته این بیماری در سراسر دنیا وجود دارد ولی 17 کشور چون فنلاند، سوئد، دانمارک، نروژ، سوئیس، انگلستان، هلند، ژاپن و... توانسته‌اند آن را از بین ببرند. در ایران تب مالت از سال‌ها پیش به صورت بومی وجود داشته و برای نخستین‌بار کارشناسان انستیتو پاستور ایران این میکرب را از خون یک بیمار مبتلا به تب مالت جدا کردند. از مناطق عشایرنشین مانند لرستان، همدان، کردستان، کرمانشاه و زنجان می‌توان به بیشترین مناطق مبتلا به تب مالت اشاره کرد. ولی رفته‌رفته با پیشرفت‌های صورت گرفته و ساخت واکسن‌های بروسلوز، این بیماری در مرحله کنترل شده‌ای در کشور قرار دارد. آمارهای به‌دست آمده حاکی از کاهش آمار مبتلایان به تب مالت در کشور است به طوری که از آمار 170 نفر از هر صد هزار نفر در سال 68، به 30 نفر در سال 86 و کمتر از 30 نفر در سال 87 رسیده است. این بیماری در ایران در تمام سنین دیده می‌شود، ولی در سنین 15 تا 45‌‌سال رایج‌تر است و نیز در میان مردان 55 درصد و در زنان 45 درصد شانس ابتلا به تب مالت در کشور وجود دارد.

تب مالت را چگونه بشناسیم؟

با شروع هر نوع بیماری، علائمی نیز بروز می‌کند که می‌تواند نخستین نشانه‌های بیماری باشند. بنابراین اطلاع از نشانه‌های آن و اقدام بموقع می‌تواند حیاتی باشد. عفونت باکتریایی بروسلوز روی اعضای خون‌ساز بدن، مانند طحال، گره‌های لنفاوی، کبد و مغز استخوان اثر می‌گذارد. در تب مالت هم بیمار با علائم و نشانه‌هایی روبه‌رو است و معمولا با یک دوره نهفتگی 5 تا 6 روزه و حتی چند ماهه آغاز می‌شود. نوع حاد بیماری پس از دوره نهفتگی به طور ناگهانی بروز می‌کند و فرد دچار تب و لرزهای متناوب و نامنظم می‌شود، سردرد، ضعف شدید، خستگی مفرط، تعریق زیاد، درد ستون فقرات به طور ناگهانی بروز می‌کند و رفته رفته زیاد شده و حرارت بدن ممکن است تا 41 درجه هم برسد.

در نوع مزمن تب مالت گره‌های لنفاوی بیمار بزرگ شده، فرد دچار کاهش وزن شدید می‌شود و در کنار آن خستگی، یبوست، کمردرد، افسردگی، تب‌های عودکننده، درد عضلانی، ناتوانی جنسی و گاهی ورم تخمدان‌ها، کلیه‌ها و مغز به مرور زمان بروز می‌کند. همه این علائم می‌توانند زنگ خطری برای بیمار باشد. در صورتی که مراقبت‌های لازم به عمل نیاید بیمار ممکن است دچار معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد شود. علاوه بر علائم اشاره شده، بیشتر عارضه این بیماری عوارض گوارشی شامل استفراغ، تهوع، یبوست، بی اشتهایی، درد شکم و اسهال است که در 70 درصد بیماران دیده می‌شود.

کانال‌های ورودی بیماری به بدن

همان طور که اشاره کردیم انسان‌ها از سه طریق به باکتری بروسلا آلوده می‌شوند. 1 خوردن و آشامیدن چیزی که آلوده به بروسلوز باشد 2 تنفس هوای آلوده به بروسلا 3 ورود باکتری بروسلا از طریق زخم‌های پوستی.

اما شایع ترین راه انتقال به انسان مصرف فرآورده‌های شیری آلوده است. با آلوده شدن بز، گاو و گوسفند، شیر آنها هم آلوده خواهد شد و در صورتی که عملیات پاستوریزه کردن فرآورده صورت نگیرد، این باکتری‌ها به فردی که از آن محصول استفاده کرده منتقل می‌شود. عامل بیمای تب مالت در پنیر تازه حدود 3 ماه، در حرارت 60 درجه برای یک دقیقه، در گرد و غبار مدت 6 هفته، در شیر خام 10 روز، در مدفوع حیوانات 100 روز، در بستنی و خامه و نیز گوشت نمک زده مدتی زنده مانده و مقاومت می‌کند. ولی منجمد کردن، دود دادن و نمک زدن گوشت آلوده تعداد باکتری‌ها را تاچند روز کاهش می‌دهد. پس توصیه می‌کنیم از مصرف شیر، محصولات لبنی شامل کره، پنیر، ماست، خامه، بستنی و شیر خام و نیز فرآورده‌های گوشتی حیوانات آلوده و نیز از مصرف گوشت خام پرهیز کنید. در زمان کار با حیوانات، از دستکش، پیش‌بند، محافظ چشم استفاده کرده و حتما دام‌ها را واکسینه کنید. این بیماری در افرادی که با حیوانات زیاد در تماس‌اند بیشتر دیده می‌شود مانند دامپزشکان، کشاورزان، دامداران و قصابان و نیز افرادی که در نزدیکی محل نگهداری دام‌ها زندگی می‌کنند. در این میان انتقال تب مالت از گوسفند و بز به دلیل درصد بالای قدرت بیماری‌زایی آن نسبت به سایر انواع دیگر خطرناک‌تر است.

در مورد انتقال تب مالت از انسانی به انسان دیگر باید گفت انتقال به طور مستقیم بسیار نادر است. تنها دو راه برای انتقال از انسان به انسان وجود دارد. یکی از طریق آمیزش جنسی و دیگری از طریق تغذیه کودک با شیر مادری که مبتلا به تب مالت است.

به طور کلی باکتری بروسلوز را معمولا از طریق آزمایش خون یا آزمایش مغز استخوان تشخیص می‌دهند. به طوری که در 2 هفته جداگانه دو نمونه خون از بیمار گرفته می‌شود. معمولا با شروع درمان، بیمار پس از 3 تا 4 هفته بهبود می‌یابد. در این مورد معمولا از آنتی بیوتیک مانند تتراسیکلین برای مدت 3 هفته، در صورت داشتن علائم التهابی شدید داروهای کورتیزونی و داروهای ضد درد برای دردهای عضلانی استفاده می‌شود. فرد طی دوره درمان از دیگران جدا نمی‌شود، ولی خانواده او هم باید تحت بررسی قرار گیرند. بیمار این دوره چند هفته را باید استراحت کامل داشته باشد. حدود یکی دو هفته پس از آغاز دوره درمان تب قطع می‌شود و حال بیمار بهبود می‌یابد. ولی نباید مصرف دارو را قطع کرد، چرا که هنوز بهبود کامل ایجاد نشده است. درمان کامل حدود 2 ماه و شاید هم بیشتر طول می‌کشد. پس تا درمان کامل بیماری، مصرف دارو باید تحت نظر پزشک ادامه یابد و در غیر این صورت ممکن است عوارض خونی و قلبی بروز کند.

تغذیه در افراد مبتلا

این بیماری به دلیل عفونی بودن معمولا تا حد مزمن پیش می‌رود بنابراین باید تحت رژیم خاص غذایی قرار گیرد تا کمبود نیاز بدنی او جبران شود. رژیم غذایی بیمار باید سرشار از انرژی باشد تا انرژی از دست رفته بر اثر بیماری جایگزین گردد. بهتر است تغذیه او را با مایعات آغاز کرده و به تدریج به سمت غذاهای نرم و سپس به حالت عادی برسانیم. به دلیل تعریق زیاد در این بیماری با دادن مایعاتی همانند شیر پاستوریزه و مایعات دیگر باید آب بدن بیمار را جبران کرد. به طوری که بیمار باید روزانه 5/2 تا 3 لیتر مایعات مختلف مصرف کند. انرژی مورد نیاز روزانه حدود 2500 تا 3000 کالری است. میزان پروتئین دریافتی بین 100 تا 150 گرم در روز لازم است تا تخریب پروتئین بدن را جبران کرده و وزن بدن حفظ شود. استفاده از ویتامین‌های مختلف، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها همگی برای بازگشت بدن به حالت تعادل و اولیه خود لازم و ضروری است. در این میان شیر پاستوریزه از بهترین و کاملترین غذاهایی است که می‌تواند در دوران درمان به بیمار مبتلا به تب مالت داد چرا که انرژی، پروتئین، برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم را تامین می‌کند.

چون یکی از راه‌های اصلی ابتلا به تب مالت استفاده از لبنیات آلوده و به خصوص شیر است توصیه می‌کنیم شیر خام را پیش از استفاده حدود 15 تا 20 دقیقه روی شعله مستقیم قرار داده طوری که 10 دقیقه فقط بجوشد. سپس برای یکنواخت شدن دمای جوش شیر در حال جوشیدن، هر چند وقت یک بار آن را هم بزنید. تب مالت به عنوان یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک میان دام و انسان باید تحت کنترل درآید چرا که بدون از بین بردن آن در میان حیوانات، ریشه کن کردن آن در جامعه بشری غیرممکن است.

ندا اظهری

آگهی های استخدام بانوان در فردا در سایت

با توجه استقبال شما عزیزان از فردا  آگهی های استخدام بانوان در سایت قرار می گیرد
تا فردا

اعلام نتایج مرحله نخست آزمون ورودی استخدامی دانشگاههای افسری ارت

اعلام نتایج مرحله نخست آزمون ورودی استخدامی دانشگاههای افسری ارتش

دبیرخانه هیت مرکزی گزینش ارتش جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه ای اسامی آندسته از داوطلبانی را که در مرحله نخست آزمون اختصاصی دانشگاههای افسری ارتش ج .ا.ا شرکت کرده و حد نصاب نمره قبولی آزمون ورودی را احراز داشته اند اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، پذیرفته شدگان مرحله نخست آزمون ورودی استخدام دانشجویان دانشگاههای افسری آجا جهت اطلاع از وضع نتایج خود می توانند از فردا سه شنبه 15 اردیبهشت به سایت اطلاع رسانی آجا به نشانی( www.aja.ir) ویا دفاتر استخدامی ارتش در سراسر کشور مراجعه کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: به منظور مساعدت به داوطلبانی که در حال حاضر مشغول طی دوره پیش دانشگاهی هستند ،اسامی در دو گروه اعلان شده و چنانچه اسامی برخی از پذیرفته شدگان در گروه نخست منظور نشده داوطلبان می توانند اسامی خود را درگروه دوم جستجو کرده و جهت انجام مراحل گزینش اعزام شوند.
در پایان این اطلاعیه تاکید شده است پذیرفته شدگان مرحله نخست آزمون ورودی بایستی برابر جدول زمانبندی اعلان شده در سایت مذکور جهت انجام سایر مراحل گزینش ( معاینات – تست ورزش – مصاحبه مکتبی و امنیتی ) راس ساعت 6:00 تاریخهای ذکر شده به نشانی( تهران - میدان حر – نرسیده به چهار راه کمالی – مدیریت گزینش واستخدام نزاجا) مراجعه کنند.
منبع بازار کار

استخدام80 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه تا سال1404

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد خبر داد:
استخدام80 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه تا سال1404
سند 1434 دانشگاه در حال تدوین است

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها سازمانی در کشور است که اعلام کرده که تا افق سال 1404، 80 هزار عضو هیأت علمی را استخدام می‌کند.
به گزارش سرویس صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، زارع با اشاره به اینکه افق چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی ترسیم شده است، گفت: گروهی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در حال برنامه‌ریزی سند 1434 دانشگاه هستند.
وی به سفری که به کشور فرانسه و دانشگاه مولوز برای داوری پایان نامه دکترای یکی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی داشت، اشاره کرد و گفت: این دانشجو که حافظ قرآن و نهج‌البلاغه است، مورد تشویق ویژه هیأت داوران دانشگاه مولوز قرار گرفت که موجب مباهات و افتخار علمی و فرهنگی برای میهن اسلامی‌مان می‌باشد.
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به بیان خاطراتی از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی و فراز و نشیب‌هایی که در مسیر آن قرار داشت پرداخت.

 منبع بازارکار

اینترنت بی‌سیم در نمایشگاه کتاب

اینترنت بی‌سیم در نمایشگاه کتاب


پهنای باند اینترنت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش می‌یابد.


به‌گزارش ایرنا از ستاد خبری بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، افرادی که دارای لپ‌تاپ باشند، می‌توانند از اینترنت داخل سالن نمایشگاه استفاده کنند.

بر اساس این گزارش، نقاط کور سالن‌ها در نمایشگاه سال گذشته شناسایی شده و مشکل آن در این دوره از برگزاری رفع می‌شود.

بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ‌16‌تا ‌26 ‌اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار خواهد شد.

کتاب آموزش ویژوال بیسیک۶ و کریستال ریپورت

کتاب آموزش ویژوال بیسیک۶ و کریستال ریپورت


در این کتاب به آموزش موارد زیر می پردازیم:

چگونه در کریستال ریپورت ۱۰ به پایگاه داده اکسس access متصل شویم, چگونه گزارشات ایجاد شده با کریستال ریپورت ۱۰ را در ویژوال بیسیک اجرا کنیم, ارتباط و دستکاری کریستال ریپورت در ویژوال بیسیک, چگونه پایگاه داده رمزگذازی شده را ار طریق ویژوال بیسک به گزارش متصل کنیم و …..

کتاب به زبان فارسی می باشد ودر ۲۱ صفحه با فرمت pdf


فرمت: pdf

حجم:۹۵۷ kb

دانلود

رمز فایل:www.onlydownload.ir

ژاپن: درآمدهای پایدار، رویا نیست

ژاپن: درآمدهای پایدار، رویا نیست


مدیریت- عباس ثابتی راد:
برای سومین‌بار در طول 60 سال اخیر شهرداری‌های کشور ژاپن برای رفع کسری بودجه‌ای که گریبان بسیاری از شهرداری‌های این کشور را گرفته‌است،

طرحی را به مجلس این کشور پیشنهاد کردند تا بتوانند اوراق مشارکت مردمی را برای تامین منابع مورد نیاز خود توزیع کنند. به عبارتی شهرداری‌های شهرهای بزرگ ژاپن به دلیل کاهش منابع مالی اقدام به این کار کرده‌اند. اگرچه این اقدام از نظر دولت مرکزی تا حدودی بر اخذ عوارض محلی که دولت در پایان هر سال بخشی از بودجه کل کشور را از آن بدست می‌آورد، تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما در مجموع می‌تواند شهرداری‌ها را که بدون کمک دستگاه‌های دولتی فعالیت‌ می‌کنند، از این بحران نجات دهد.

در واقع شهرداری‌های بزرگ کشور ژاپن که سال‌هاست به درآمدهای پایدار دست یافته‌اند و با اتکاء به سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی بیش از 60 درصد فعالیت‌های عمرانی خود را ساماندهی می‌کنند، برای رفع بحران مالی اقدام به فروش تراکم و یا افزایش عوارض ساخت و ساز نکرده است.

بلکه این نهاد‌ها علاوه بر جذب سرمایه‌های کلان در قالب مشارکت در طرح‌های عمرانی مختلف، به هنگام لزوم با توزیع اوراق مشارکت، سرمایه‌های خرد را نیز جذب می‌کنند تا شهرداری‌ها متکی بر سرمایه‌گذاری‌ها بخش‌های غیر دولتی فعالیت‌های خود را ساماندهی کنند.

سا‌ل‌هاست که شهرداری‌های کشور نیز ، درصدد تعریف درآمدهایی هستند که به درآمدهای پایدار موسوم شده‌ و در این راه گام‌هایی نیز برداشته شده‌است. اما نکته تلخ و نه چندان قابل اتکاء این است که درآمدهای شهرداری‌های مختلف کشور همچنان بر عوارض ناشی از ساخت و ساز‌های درون شهری متکی است.

هنوز هیچ کدام از شهرداری‌های کشور نتوانسته‌اند وابستگی خود را از درآمدهای ناشی از عوارض ساخت و ساز و یا فروش تراکم کاهش دهند و بخش قابل توجهی از درآمدهای هر ساله شهرداری‌ها از این راه تامین می‌شود.

حتی برخی شهرهای بزرگ کشور که اولین‌گام‌ها را در مشارکت بخش خصوصی برداشته‌اند نتوانسته‌اند توفیق چندانی به دست آورند. به عنوان مثال شهرداری تبریز که در سال گذشته بیش از 100 میلیارد تومان از طریق مشارکت مردمی جذب کرد، چیزی معادل همین بودجه را نیز از بخش ساخت و ساز به دست آورد تا بتواند هزینه‌های تحمیلی بر شهر را مرتفع کند.

امسال نیز که بسیاری از شهرداری‌های کشور به رسم هر سال، بودجه‌ سال‌ آینده خود را تقدیم شوراهای شهر کرده‌اند، برای درآمدهای پایدار چندان چاره‌اندیشی نشده‌است و فصلی از بودجه‌ها تنها به مشارکت بخش خصوصی اختصاص یافته، بدون آنکه این سیاست در قالب طرح و برنامه‌های کلان مورد تدوین قرار گیرد و به عنوان یک ردیف بودجه‌ای مشخص و قابل اتکاء درآید.

اگرچه سرمایه‌گذاری‌ها و استقبال بخش خصوصی برای جستن فرصت‌های تازه برای سرمایه گذاری در شهرهای کشور، در میان این بخش از جامعه در حال نهادینه شدن است، اما نبود سیاستی یکدست و هماهنگ میان شهرداری‌های کشور و داشتن قوانین و برنامه‌های متفاوت موجب شده‌‌است، تا بسیاری از سرمایه‌گذاران در ورود به بخش‌های عمرانی، شهرهای گوناگون را جستجو کنند و در نتیجه، در شهری به سرمایه گذاری روی آورند که زمینه مناسب‌تری برای باز‌پس گیری سرمایه‌ وجود دارد.

مسلما در طولانی مدت، این سیاست موجب انباشت سرمایه‌گذاری‌ها در برخی شهرها می‌شود و برخی دیگر از شهرها نیز به دلیل نداشتن فضایی مناسب برای پاسخ به سرمایه گذاری‌های انجام شده، از روند توسعه‌ای بازمی‌مانند.

و در پایان با وجود آنکه در برخی از کشورهای به مانند ژاپن کمتر از فرصت‌های خرد سرمایه گذاری که در قالب انتشار اوراق مشارکت به وجود می‌آید، اما نباید این گزینه را از نظر دور داشت که همواره می‌توان با تکیه بر این سرمایه‌های خرد می‌توان گستره‌ای نوین در تامین منابع را به وجود آورد که مسلما بسیار بهتر از فروش تراکم و عوارض ناشی از ساخت و ساز است.

شهرداری‌ها، دیر یا زود باید به فکر درآمدهای پایدار باشند و در این راه نیز چاره‌ای جز به عرصه کشاندن بخش خصوصی و سرمایه‌های مردمی و شهروندان نیست. اگرچه این تجربه در کشور تازه در حال انجام است، اما می‌توان به آن امیدوار بود. چرا که عوارض آن، به مانند فروش تراکم و یا عوارض ساخت و ساز نه تنها موجب افزایش جمعیت و یا مشکلات فرهنگی و زیست محیطی و اجتماعی نمی‌شود بلکه شهر روز به روز به سمتی اقتصادی پویا حرکت خواهد کرد.

مطالب مرتبط
مهم‌ترین طرح‌های عمرانی شهرداری در سال 87
احداث پیست دوچرخه‌سواری آکرباتیک در چیتگر
زندگینامه: کونوسوکی ماتسوشیتا (1894-1989)
دغدغه جهان شهرها
ژاپنی‌ها تا سر حد مرگ کار می‌کنند
تغییرات بنیادی در ژاپن
مطالعات خاورمیانه‌ای از چشم پروفسور ساکورایی