روغن زیتون خواص بینظیر و شگفت انگیزی دارد. مطالعات درباره اهالی مدیترانه میزان بسیار ناچیز بیماریهای قلبی و عروقی را نشان داده که به نظر محققان علت آن نوع تغذیه این افراد است؛ چون 90% کل روغن و چربی دریافتی آنها را روغن زیتون تشکیل می دهد. بعضی از فواید روغن زیتون به این شرح است:
●تنظیم کلسترول خون: روغن زیتون در بین تمام روغنهای گیاهی تنها روغنی است که اسید اولئیک آن به میزان حداکثر (55 تا 83 درصد) و نیز حاوی اسید لینولئیک است. این ویژگی خاص در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب نقش ارزنده ای دارد.
● مقاومت زیاد در برابر پراکسیداسیون : این روغن - به علت بالا بودن مقدار اسید اولئیک آن و نیز داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی مثل ویتامین «ای» و نیز پلی فنل های خاص در برابر فساد مقاومت زیادی دارد.
● روغن زیتون براحتی هضم می شود که علت آن ترشح هورمون پانکراتین از لوزالمعده است. این روغن در کاهش انقباض معده نیز مؤثر است و فعالیت آنزیم تجزیه کننده چربی را بهتر می کند.
● روغن زیتون در کاهش اثرهای التهابی و نیز جلوگیری از گرفتگی رگها بسیار مؤثر است.
● استخوانها نیاز زیادی به اولئات دارند و روغن زیتون بهترین منبع این ترکیب است.
● اثر این روغن در رشد و نمو دستگاه عصبی به اثبات رسیده است.
● نسبت اسیدهای لینولئیک به لینولنیک (امگا 6 به امگا 3) در این روغن همانند این نسبت در شیر مادر است و از این رو برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید است.
● روغن زیتون در جلوگیری از سرطان سینه و پروستات و دستگاه گوارش و رحم نقش مهمی دارد که علت آن جلوگیری از تولید سمومی است که در دیواره سلولی به عنوان جهشزا عمل می کند و سبب تخریب DNA می شود.
● روغن زیتون ساز و کار دفاعی بدن را تقویت می کند.
● این روغن در کلسیفیکاسیون استخوانها و جذب بهتر کلسیم و در نتیجه جلوگیری از استئوپرز مؤثر است.
● روغن زیتون - به علت محتوای اسکوالن - در جلوگیری از شیوع ملانومای پوستی تأثیر مناسبی دارد.
مطلب ارسالی از بیننده محترم «ف رحمانی پور»، از گیلان |