پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پروستات مشکلی درکمین مردان+دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی دعوت ب

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی دعوت به همکاری می‌کند

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان رضوی طی اطلاعیه‌ای از جذب تعداد 202 نفر جهت خدمت در واحدهای تابعه خبر داده است.
به گزارش خبرنگار بازارکار، این دانشگاه افراد مورد نیاز خود را از میان واجدین شرایط و از طریق برگزاری امتحان و سابقه، انتخاب و به صورت پیمانی استخدام می‌نماید.
بر این اساس از دارندگان مدرک دکتری حرفه‌ای، لیسانس علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی، مدارک پزشکی، پرستاری، فوق‌دیپلم علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، رادیولوژی، هوشبری، مدارک پزشکی و دیپلم کامل متوسطه در رشته بهیاری با گواهینامه دوره 2 ساله بهیاری دعوت به همکاری می‌شود.
متقاضیان می‌توانند برای دسترسی به اطلاعیه کامل استخدامی به شماره 408 هفته‌نامه بازارکار مورخ 21/8/87 مراجعه و حداکثر تا بیست و هشتم آبان نسبت به ارسال مدارک خود اقدام نمایند.

 

پروستات مشکلی درکمین مردان
یک غده کوچک به وزن حدود 20 گرم و شبیه گردو به نام پروستات به بزرگ‌ترین مشکل و دغدغه مردان مسن تبدیل می‌شود. پروستات دقیقا زیر مثانه قرار دارد و پیشابراه که برای دفع ادرار از مثانه است، از وسط آن عبور می‌کند. در بسیاری از اختلالات، پروستات بزرگ می‌شود و با وارد کردن فشار بر پیشابراه، موجب علائم ادراری می‌شود که مهم‌ترین آنها بزرگ‌شدگی خوش‌خیم پروستات و سرطان پروستات هستند که هر دو در سنین بالا دیده می‌شوند.

علاوه بر این دو مورد، عفونت یا التهاب نیز در پروستات رخ می‌دهد؛ ولی نادرتر است و در افراد جوان‌تر دیده می‌شود. فعالیت اصلی پروستات، ترشح مایعی در مردان است که هنگام انزال، اسپرم روی آن سوار می‌شود. این مایع به تکامل و بارور شدن اسپرم در مردان کمک می‌کند.

مراجعه به پزشک با مشاهده اولین علائم

علائم بیماری‌های پروستات بسیار گسترده هستند و در صورت بروز آنها، فرد مبتلا باید بسرعت به پزشک مراجعه نماید. هرچند ممکن است این علائم به یک التهاب خفیف پروستات مربوط باشد یا با معاینات پزشکی، اختلال یا بیماری عضو دیگری مشخص شود؛ ولی ممکن است مربوط به بدخیمی پروستات باشد و سرطان پروستات نیز، هم قابل درمان و هم در صورت عدم توجه به آن بسیار مهاجم و کشنده است. به همین سبب مراجعه سریع به پزشک در صورت بروز این علائم بسیار ضروری است.

ناراحتی مبهم در پایین شکم، درد در ناحیه پشت، احساس فوری بودن دفع ادرار، شب‌ادراری، تاخیر در شروع ادرار کردن، قطع و وصل جریان ادرار، احساس پر بودن یا خالی نشدن کامل مثانه پس از ادرار کردن، کاهش قطر جریان ادرار، ادرار قطره‌قطره در انتهای ادرار و کاهش سرعت جریان ادرار، علائمی که در عفونت‌های ساده ادراری مشاهده می‌شود، نظیر تب و لرز و سوزش ادرار، تکرر ادرار یا کدر شدن ادرار می‌توانند نشانه عفونت و التهاب پروستات نیز باشند.

پزشک با معاینه پروستات از طریق مقعد و آزمایش‌های ادرار و خون، در صورت لزوم سونوگرافی به تشخیص نهایی می‌رسد.

سرطان پروستات ممکن است برخی از علائم فوق را به همراه نشانه‌های دیگری نظیر بی‌اختیاری ادراری، وجود خون در ادرار یا علائم غیراختصاصی نظیر دردهای استخوانی و علائم عصبی ناشی از تحت فشار قرار گرفتن نخاع از خود بروز دهد.

غده‌ای به اندازه گردو یا پرتقال

بیش از 50 درصد مردان بالای 60 سال دچار بزرگی پروستات هستند. این افزایش در اندازه پروستات با افزایش سن شایع‌تر می‌شود و در سن 80 سالگی حدود 80 درصد مردان به بزرگ شدن خوش‌‌خیم پروستات مبتلا هستند. در برخی موارد، پروستات ممکن است به اندازه یک پرتقال بزرگ شود. این اختلال یک بیماری مزمن  است که به دلیل هورمون مردانه دی‌هیدروتستوسترون رخ می‌دهد. تجمع این ماده در طول سال‌های عمر در پروستات و پیوند آن با گیرنده‌های سلولی در پروستات، منجر به رشد سلول‌های پروستات می‌شود.

هرچند این بیماری بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات نامیده شده است؛ ولی می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد. اشکال در حرکت روده به صورت اسهال یا یبوست و نارسایی کلیه و بیماری‌های قلبی  عروقی می‌توانند عارضه‌ای از مشکل پروستات باشند. بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات، عملکرد جنسی فرد مبتلا را مختل نمی‌کند و همان گونه که از نام این بیماری مشخص است، یک بیماری خوش‌خیم محسوب می‌شود؛ ولی می‌تواند بدخیم شود و فردی که مبتلا به این اختلال است، نباید تشدید علائم یا اضافه شدن علامت‌‌های جدید را ساده تلقی کند.
ممکن است فردی که تا چندی پیش فقط به بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات مبتلا بود، اکنون دچار بدخیمی شده باشد. معاینه انگشتی توسط پزشک هنوز هم بهترین و سریع‌ترین روش تشخیص است که باید در اولین قدم انجام شود. آزمایشPSA  در خون هرچند به تشخیص کمک بزرگی می‌کند، ولی بدون معاینه و شرح حال بیمار فاقد ارزش تشخیص است. براساس بالا بودن میزانPSA  نمی‌توان به طور قطع گفت که آزمایش‌دهنده دچار سرطان پروستات است؛ بلکه سطحPSA  خون در بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات و در عفونت‌های پروستات نیز افزایش می‌یابد.

علاج واقعه پیش از وقوع

برای پیشگیری از عفونت‌ها، رعایت بهداشت کمک‌کننده است؛ ولی بزرگ شدن خوش‌خیم و سرطان پروستات چندان قابل پیشگیری نیستند. هرچند در گزارش‌هایی که بتازگی منتشر شده‌اند، روش زندگی نامناسب نظیر مصرف سیگار و رژیم غذایی نامناسب با این بیماری ارتباط پیدا کرده‌اند؛ ولی هنوز قوی‌ترین عامل شناخته شده در بروز سرطان پروستات، وراثت است. افرادی که 2 تا 3 نفر از بستگان آنها دچار سرطان پروستات شده‌اند، 10 برابر دیگران احتمال مبتلا شدن به این بدخیمی را دارند و معاینه آن به صورت سالانه پس از 50 سالگی است. بهتر است معاینه‌ها در فردی که پدر یا برادرش مبتلا به سرطان پروستات بوده است، از 40 سالگی شروع شوند.

خوشبختانه امروز نه‌تنها برای بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات؛ بلکه برای سرطان پروستات در صورت تشخیص بموقع و پیش از تهاجم سرطان به بافت‌ها و دستگاه‌های دیگر بدن، درمان‌های مناسبی وجود دارد که با توجه به وضعیت پروستات به بیمار پیشنهاد می‌شود.

 برخی از این درمان‌ها بر پایه استفاده از داروها و درمان‌های غیرجراحی استوار است و برخی دیگر جراحی از طریق پیشابراه (برای مواردی که بزرگ شدن خفیف تا متوسط پروستات وجود دارد)‌، برداشت قطعه‌ای از پروستات از طریق جراحی باز شکم (در موارد پیشرفته‌تر)‌ یا برداشت کامل پروستات (در موارد بدخیمی)‌ هستند.

برای سرطان پروستات امروزه داروهای بسیار جدید مهارکننده آندروژن و همچنین داروهای جدید شیمی‌درمانی نیز ارائه شده‌اند که با کمک جراحی می‌توانند افق بسیار روشنی پیش روی مبتلایان به سرطان پروستات باز کنند. در تشخیص سرطان قابل درمانی نظیر سرطان پروستات، وقت واقعا طلاست.


زینب ستاریان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد