کَتیرا نام یک گیاه است.
آن روز که از مواد پاک کننده امروزی خبری نبود، سدر و کتیرا، در حیات بهداشتی جامعه، نقش عمدهای داشتند. هرچند که برای کتیرا، زمینههای استفاده دیگری نیز وجود داشت. این صمغ گیاهی گونههای مختلفی دارد که به صورت درختچه یا گیاهان علفی چند ساله در ایران به طور کلی آنها را گَوَن مینامند. در متون طب سنتی این گیاهان با نامهای عربی «محلب العقاب» و «اصابع الغروس» معرفی شده اند. از تعداد زیادی از آنها صمغ کتیرا استخراج میشود که از نظر اقتصادی بسیار اهمیت دارند، زیرا کتیرا مورد مصرف دارویی و صنعتی فراوانی دارد. بعضی از این گیاهان به علت جذب ماده سلنیوم از خاک سمی هستند و با پی بردن به وجود سلنیوم در این گیاهان به وجود اورانیوم در محل رویش آنها پی میبرند. شیوه بهره برداری کتیرا صمغی است که از ساقه گون بر اثر فعالیت مکانیکی انسان بر روی آن به بیرون تراوش میکند. شروع بهره برداری معمولاً از اواخر فصل بهار است و شصت روز (تا اوایل شهریور ماه) ادامه دارد. بهره برداران ابتدا اطراف ساقه گون را خالی میکنند و سپس با تیغهای مخصوصی برش موازی با ساقه (موازی با آوندهای آبکش) ایجاد میکنند. شیرگون (کتیرا) پس از چند روز به مرور بر اثر برشی که به ساقه وارد شده به بیرون تراوش میکند و شیره در معرض نور آفتاب، آب خود را از دست میدهد و سفت میشود. بهره برداران بیست روز پس از برش به جمع آوری کتیرا میپردازند و این عمل را مجدداً تکرار میکنند. کتیرا به دو نوع مفتولی و خرمنی تقسیم میشود که عمده تولید کتیرای استان از نوع خرمنی است ولی به دلیل دشواری کار از تولید این محصول در استان کم شده که با تمهیدات لازم میتوان میزان تولید را به میزان در خور توجهی افزایش داد. کتیرا 10 تا 15 درصد آب، 3 تا 4 درصد مواد معدنی و 3 درصد نشاسته دارد. در کتیرا به طور کلی دو نوع ماده مؤثر وجود دارد، یکی مادهای است محلول در آب به نام تراگاکانتین و دیگری غیرقابل حل در آب که باسورین گفته میشود. تراگاکانتین متشکل از اسید گالاکتورونیک است که به قندهای گالاکتوز و کسیلوز متصل است
کتیــرا
کتیرا تراوههای صمغی سخت شده بوسیله هوا که به طور طبیعی یا بوسیله ایجاد شکاف از تنه و شاخههای گیاه Astragalus gossypinus fisch و برخی گونههای جنس Astragalus از خانوادۀ نخود Leguminosae بدست میآید.
نامهای گیاه (4ـ1):
لاتین: Astragalus gossypinus fisch
Syn: A. Nosackioides benth
فارسی: گون سفید، گون پنبهای
عربی: کثیراء، قتاد، کثیراء بیضاء، مغلب العقاب
انگلیسی: Locoweed, Milk-Vetch, Astragal, Crow-Toe, Feal broom, Gum-Tragacanth plant
آلمانی: Astragel, Tragant
فرانسه: Astragale, Tragacanthe
جنس گون Astragalus حدود 800 گونه علفی یکساله و چند ساله دارد که اغلب گونههای آن انحصاری ایران است.
ریخت شناسی: گیاه Astragalus gossypinus fisch گیاهی است بوتهای، کوتاه و بالشتکی به ارتفاع 15ـ10 سانتیمتر. محور میانی برگهای مرکب در انتها نوکتیز به طول 5/3ـ5/1 سانتیمتر و راست، برگچهها کشیده تا تخم مرغی پهن دارای پوشش متراکم از کرکهای سفید ظریف و کوتاه، در انتها خاردار گوشوارکها سه گوش، تخم مرغی و پوشیده از کرکهای زبر کوتاه و متراکم، گلها بدون دمگل، گل آذین کروی، برگکهای سرنیزهای تا کشیده، در نیمه فوقانی پوشیده از موهای کوتاه و ظریف، برگکچهها وجود ندارد. کاسه گل پوشیده از موهای سفید، ظریف و متراکم، لبهای کاسه تا قاعده منقسم گردیده و در رأس برگشت یافتهاند و گلها (گلبرگها) صورتی رنگند (5و4).
فرآوردۀ داروئی: کتیرا به شکل نوارهای نازک پهن به طول mm10×30 و ضخامت تا mm1 میباشد. بر روی این نوارها کم و بیش خمیده شیارهای ظریف و برآمدگیهای متقاطع و متحدالمرکز وجود دارد. کتیرا به رنگ سفید تا سفید مایل به زرد کمرنگ بدون بو، بدون طعم، در حرارت 50 درجه به راحتی به پودر تبدیل میشود و با افزودن آب به شکل ژل موسیلاژی در میآید (6).
زمان جمعآوری: کتیرا در نیمه دوم تابستان از گیاه 2 ساله بهرهبرداری میشود (3). خاک اطراف یقه گیاه را تا عمق cm5 خالی میکنند و در قسمت بدون حفاظ توسط یک چاقوی تیز، شکاف طولی ایجاد کرده سپس بوسیلۀ یک قطعه چوب شبیه گوه با فشار شکاف باز میکنند تا صمغ به راحتی تراوش شود به دو صورت عمده در بازار عرضه میگردد. یک نوع کتیرای زرد است که مانند تارها و یا نوارهای پیچیده و دودیشکل است و دیگری کتیرای سفید است که به شکل پارچه عریضی میباشد و اطراف یا وسط آنها برآمده است.
دامنۀ انتشار: گونههای کتیرا در اکثر نقاط ایران بویژه از ناحیه مرکزی به طرف غرب کشور پراکنده است، علاوه بر ایران در سوریه، عراق و ناحیۀ آناتولی گسترش دارد (6ـ1).
مواد متشکله: کتیرا از دو پلیساکارید با سورین (Bassorin) و تراگاکانتین (Tragacanthin) تشکیل شده است. با سورین در آب متورم شده و به فرم محلول ویسکوز درمیآید. تراگاکانتین یک ترکیب محلول در آب است. وزن مولکولی کتیرا بالغ بر هشتصد هزار است.
موارد استعمال: کتیرا اثر درمانی معینی در پزشکی ندارد. در داروسازی به مصارف تهیه موسیلاژ و گرد کتیرا و همچنین تهیه قرصهای مختلف میرسد. بعلاوه چون داروئی است امولسیون دهنده جهت معلق نگهداشتن گردهای داروئی غیرمحلول در آب به کار میرود. کتیرا ممکن است به فرآوردههای داروئی کم کننده وزن بدن و یا به عنوان ملینهای افزاینده حجم به فرآوردههای داروئی ضد یبوست اضافه شود. همچنین به عنوان نرمکننده و تسکین دهنده در فرآوردههای آرایشی ـ بهداشتی و به عنوان سوسپانسیونکننده و امولسیون کننده و به هم چسباننده در صنایع داروئی مورد مصرف قرار میگیرد (7و2). مصارف صنعتی کتیرا خیلی زیاد است.
موارد استعمال در پزشکی گذشته: در طب گذشته کتیرا جهت مداوای سرفه، برطرف کردن گرفتگی و خشونت صدا توصیه شده است. افزون بر آن مالیدن آن بر روی مو مانع شقه شدن آن میدانستند (6ـ1). کتیرا کمی ملین و مسهل نیز هست.
مــراجع:
1. مظفریان. و. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. تهران: نشر فرهنگ معاصر، 1375: 4ـ62.
2. Trease GE, Evans WC. Pharmacognosy. 14th ed.
3. زرگری. ع. گیاهان داروئی. تهران: انتشارات دانشگاه، 1368، ج 1، 662.
4. Biossier PE. Flora orientalis.
5. Chamberlain DF, Matthews VA. Astragalus L. In:
6. British pharmacopoeia. London HMSO publication center. 1993 (vol 1): 679-81.
7. Robbers JE. Speedie MK, Tyler VE, Pharmacognosy and pharmacobiotechnology.
گَوَن کَتیرا یا گون پنبهای یا گون سفید (نام علمی: Astraglus gossypinus) یکی از گیاهان است.
گیاهی است بوتهای، کوتاه و بالشتکی به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر.
گون کتیرا در ایران از جمله در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد میروید.
تراوههای این گیاه کتیرا نام دارد
کتیرا عبارت است از ترشحات صمغی خشک شده حاصل از گیاه آستراگالوس گومی فرا که آن را تحت عنوان گوم تراگاکانت یا گون می شناسند. گیاه مولد کتیرا نبات کوچکی است به ارتفاع یک متر بومی آسیای صغیر، ایران ، سوریه و یونان. در اثر خراش دادن ساقه گیاه جدار سلولهای اشعه مرکزی و سلولهای پارانشیمی با جذب آب به تدریج بدل به صمغ می شود،فشار تولید شده سبب رانده شدن صمغ به طرف شکاف می گردد. صمغ در مجاورت هوا در اثر تبخیر آب به تدریج سخت می گردد. شکل محصول خشک شده بستگی به نوع شکافی که بر روی ساقه ایجاد شده است دارد.
کتیرای نوع خوب از شکاف دادن ساقه های اصلی و شاخه های قدیمی حاصل می شود. کتیرا به صورت ورقه ای، روبانی، تکه ای و مفتولی بوده و هر چه زمان خشک شدن صمغ ترشح شده کوتاهتر باشد به همان نسبت کتیرای حاصل سفیدتر و شفاف تر خواهد بود و کتیراهای درجه 2و3 دارای رنگ کدر می باشند. کتیرای صادرشده از بنادر خلیج فارس به نام کتیرای ایرانی موسوم بوده و در نوع خود از بهترین ها است. کتیرا دارای 15-10% آب،4-3%مواد معدنی و 3% نشاسته است. کتیرا دارای باسورین (که کمپلکسی از اسیدهای پلومتوکسی است) می باشد.باسورین که 70-60%کتیرا را تشکیل می دهدشامل گالاکتورونیک اسید متصل به قندهای گالاکتوز و گزیلوز می باشد. باسورین جسمی است که در آب، بخصوص درآب سرد غیر محلول ولی به خوبی در آن متورم می شود.
کتیرا همچنین دارای تراگاکانتینکه جسمی محلول و از سه ملکول اسید گلوکورونیک و یک ملکول آرابینوزتشکیل می شود است که بر اثر هیدرولیز به l-آرابینوز، l- فوکوزD-گزیلوز، D-گالاکتوز و D- گالاکتورونیک اسید تبدیل می شود. کتیرا با جذب رطوبت به صورت لعاب چسبنده ای در می آید که ذرات نشاسته در داخل آن محسوس است. ُصمغ کتیرا در ضمن حاوی مقادیر کمی سلولز و پروتئین می باشد و وزن ملکولی آن در حدود 840 هزار است.
کتیرا در صنایع داروسازی به عنوان یک عامل امولسیون کننده، سوسپانسیون کننده و عامل افزاینده و ویسکوزیته و تهیه مسیلاژ مصرف دارد. در ساخت کرم ها، ژل ها و امولسیون ها با غلظت مختلف بسته به کاربرد فرمولاسیون و نوع صمغ مصرف می شود.
در فرآورده های آرایشی و بهداشتی نیز به عنوان قوام دهنده، سوسپانسیون کننده و عامل تشکیل فیلم مصرف دارد. کتیرا در تهیه مواد آرایشی ( محلولهای نرم کننده دست ) مصرف دارد.
اگر لعابهای مناسب مخلوط به مو مالیده شود از دو تا شدن مو جلوگیری می کند.در ساخت فیکساتیوهای مو چه به صورت محلولهای آبی ساده، چه به صورت کرم های امولسیفیه مصرف دارد. در لو سیونهای آراینده موی سر جهت خانم ها به کار رفته، در ساخت فرآورده های میک آپ به عنوان عامل سوسپانسیون کننده مصرف دارد و همچنین در خمیردندان ها، کرم های دست و مسیلاژها بکار می رود.
صمغ کتیرا یک عامل تحریک کننده نبوده و نباید عامل حساسیت زا تلقی شود. از نظر درماتولوژی بی ضرر بوده و یک نرم کننده است.
Moshkriz.blogfa.com
کتیرا از گیاهی به نام گون به دست می آیدکه بیشتر در مناطق کوهستانی و نسبتا مرتفع می روید.کتیرا سرشار از پلی ساکاریدهاست . پلی ساکارید آرابینوگلاکتانت برای بالا بردن ایمنی سلول های پیاز مو در برابر باکتری ها موثر است و بیش از 5000 سال است که توسط بشرشناخته شده و در طب سنتی ایران جهت تقویت موی سر استفاده می شود . کتیرا قادر است روی سطح مو یک لایه ی نازک تشکیل دهد که ماده طبیعی بسیار مناسبی برای حالت دادن مو می باشد. ژل کتیرای انس برای پیشگیری از موخوره و ترمیم موهای آسیب دیده موثر است . این ژل حاوی گلیسیرین بوده و می تواند درخشندگی و لطافت خاصی به مو های شما ببخشد
محصولات کتیرا
کتیرا از گیاهی به نام گون به دست می آیدکه بیشتر در مناطق کوهستانی و نسبتا مرتفع می روید.کتیرا سرشار از پلی ساکاریدهاست . پلی ساکارید آرابینوگلاکتانت برای بالا بردن ایمنی سلول های پیاز مو در برابر باکتری ها موثر است و بیش از 5000 سال است که توسط بشرشناخته شده و در طب سنتی ایران جهت تقویت موی سر استفاده می شود . کتیرا قادر است روی سطح مو یک لایه ی نازک تشکیل دهد که ماده طبیعی بسیار مناسبی برای حالت دادن مو می باشد. ژل کتیرای انس برای پیشگیری از موخوره و ترمیم موهای آسیب دیده موثر است . این ژل حاوی گلیسیرین بوده و می تواند درخشندگی و لطافت خاصی به مو های شما ببخشد
نقش عملیات کتیراگیری در کنترل روانآب
نویسنده:
[ اقبال محمدی ] - عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان کردستان
خلاصه مقاله:
استان کردستان با سطحی معادل 2/8 میلیون هکتار دارای هفت حوزه آبخیز اصلی (خروجی مستقل) می باشد که 1/137 میلیون هکتار آن را مراتع در برگرفته و از سطح مراتع مذکور حدود 880936 هکتار آن را گون با تیپ غالب بر بر گرفته است. گون گیاهی خاردار چند ساله، درختچه ای از تیره لگومینوز است که در ترکیب پوشش گیاهی حوزه های آبهیز می توان آن را لشکر مخلص حفاظت خاک به حساب آورد که ضمن پناه دادن گیاهان خوشخوراک و حفظ بقای آن با ریشه عمیق خود به شرایط سخت اکولوژیکی مقاوم و در نفوذپذیری خاک موثر است . تصور بعضی مسئولین مبنی بر تخریب منابع طبیعی بر اثر کتیراگیری به روش سنتی، انجام این تحقیق را ضروری و ایجاب نمود. در این تحقیق ابتدا با توزیع و تکمیل پرسشنامه اطلاعات لازم از بهره برداران جمع آوری شد با توجه به اهداف اصلی تحقیق در یک طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی (سه تیمار و سه تکرار) نقش عملیات کتیراگیری (چال های ایجاد شده در حین بهره برداری) در نفوذ دادن آب در خاک و حفظ رطوبت و کنترل روانآب و جریان سطحی بررسی شد. نتایج نشان میدهد در شرایط بهره برداری، در روش علمی ضریب رواناب 35/23 درصد و در روش سنتی 44/82 درصد و در پلانهای شاهد 55/57 درصد می باشد. به عبارتی دیگر ارتفاع کل رواناب در پلات شاهد 137/53 و در پلات سنتی 110/97 و در پلات علمی 87/2 میلیمتر وبده که در مقایسه با بارندگی سالیانه 247/6 میلیمتر روش علمی حایز اهمیت است.
کلمات کلیدی:
روانآب ، چاله کنی ، گون ، کتیرا گیری ، استان کردستان و منابع طبیعی
بررسی کاربرد سیر به عنوان نگهدارنده در صنایع رب گوجهفرنگی
تحقیقات اخیر نشان دادهاند که سیر، یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی، دارای خواص بارز ضد میکروبی است. در تحقیق حاضر، اثر سیر به عنوان نگهدارنده در رب گوجهفرنگی، مورد بررسی قرار گرفته است. فرآوردههای گوجهفرنگی و از جمله رب گوجهفرنگی با 3/4= pH در گروه مواد غذایی اسیدی قرار دارند. بنابراین شاخص استریلیزاسیون تجاری در مورد این ماده غذایی، از بین رفتن باکتری باسیلوس کواگولانس است. سیر تازه و عصاره کلروفرمی سیر به نحوی به محیط کشت TSB (Trypticase Soy Broth) و رب گوجهفرنگی اضافه شد که سری غلظت زیر بر حسب درصد حجمی حاصل شد:0/3، 5/2، 0/2، 5/1، 0/1، 75/0، 5/0، 25/0، 125/0. سپس از سوسپانسیون میکروب با غلظت نهایی 106×1 میکروارگانیسم در هر میلیلیتر به ظروف محتوی مواد فوق اضافه شد. پس از گرمخانهگذاری به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد، مواد فوق در پلیتهای محتوی کشت(NA (Nutrient Agar کشت داده شدند. پلیتهای تهیه شده به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری شدند. نتایج به صورت رشد یا عدم رشد پرگنهها در سطح محیط کشت جامد قابل مشاهده بودند و با نمونههای شاهد مقایسه شدند. حداقل غلظت مهاری (MIC) در مورد سیر تازه و عصاره کلروفرمی سیر در رب گوجهفرنگی به ترتیب عبارت بودند از: 3 درصد و 5/. درصد. همچنین در این تحقیق اثر سیر تازه و عصاره کلروفرمی سیر بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی و طعم رب گوجهفرنگی مورد بررسی قرار گرفت.
سیر تازه و عصاره کلروفرمی سیر به مقادیر حداقل غلظت مهاری، بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی رب گوجهفرنگی تأثیر معنیداری نداشتند، اما تغییر ایجاد شده در طعم رب گوجهفرنگی بسته به سلیقه شخصی افراد، مطلوب یا نامطلوب ارزیابی شد.
آثار فارماکولوژیک : |
آویشن آویشن کوهی یکی از گیاهان زیبا و معطر : آویشن کوهی یکی از گیاهان زیبا و معطر است که در اکثر مناطق معتدله رویش دارد. نمونه اهلی این گیاه آویشن شیرازی است که بصورت کشت داده شده مورد بهره برداری قرار می گیرد و در شیراز کشت می شود.از نظر شکل ظاهری و طعم این دو نوع آویشن با هم فرق دارند. البته خواص درمانی آویشن کوهی بسیار بیشتر از آویشن شیرازی است. این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد و به خاطر خاصیتش در شدت دادن به جریان خون، به هر عضوی که مالیده شود خون به آن طرف سرازیر می شود. برای ریزش مو، جوشانده این گیاه استفاده می شود تا جریان خون را در آن قسمت بیشتر کرده و پیاز مو تغذیه شود.این گیاه داروی بسیار خوبی برای دستگاه تنفسی و بیماریهایی از قبیل زکام، برونشیت، آسم، گریپ و .... است. همچنین این گیاه داروی خوبی برای معده می باشد و ناراحتیهای معده را از نظر هضم، نفخ به طور کلی برطرف می کند. این گیاه از جمله گیاهان نیروزا است و همچنین ضد ترشح و ضد عفونت نیز می باشد. برای مصرف این گیاه تقریباً ۱٠ گرم آن را با یک لیتر آب مخلوط می کنند و به صورت جوشانده مورد استفاده قرار می گیرد که مصرف خوراکی دارد. جوشانده ٥٠ گرم از این گیاه به علاوه یک لیتر آب به صورت غلیظ برای مصرف موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. آویشن باغی یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی و ادویهای است. تیموس (Thymus) کلمهای یونانی و به معنای شجاع است. مردم یونان باستان این گیاه را نماد شجاعت میدانستهاند. از آویشن باغی در اکثر فارماکوپههای (دارونامهها) معتبر به عنوان یک گیاه دارویی نام برده شده و خواص درمانی آن بر شمرده شده است. آویشن باغی خصوصیات گیاه شناسی آرایش گل در گیاه آویشن باغی میوه دراین گیاه فندقه به رنگ قهوهای تیره بوده و طول آن یک میلیمتر است. داخل میوه 4 دانه به رنگ قهوهای تیره وجود دارد. وزن هزار دانه 25/0 تا 28/0 گرم است. مواد مؤثره اثر درمانی سایر کاربردها فرآوردهها 2007m.blogsky.com |
راز تندرستی با گیاهان دارویی
این بخش شامل مشخصات گیاهی ،نام های مختلف گیاهان دارویی و همچنین عنوان نسخه های شفابخش دارویی از این گیاهان است که به علت زیاد بودن مطالب منبع این مقالات قسمتهای نسخه های شفابخش مقاله ها خلاصه شده است. برای دریافت کامل این قسمت در مقاله ها با ما در بخش نظر بدهید مکاتبه کنید.
گیاه دارویی اسطو خودوس Lavandula vera
اسامی گوناگون گیاه:
اسطوخودوس ، استوقدوس،اسامی معرب نام یونانی گیاهی است به معنی حافظ الارواح و آنس الارواح و در زبان فارسی به شاه اسفرم رومی معروف است .در زبان عربی به خصوص در بین اعراب مکه به این گیاه ضرم گفته می شود . در شهسوار (تنکابن امروزی ) اسطوخودوس به تروم و در شیراز به اروانه معروف است .این گیاه در فرانسه با نام Lavandeدر زبان لاتین با نام Lavandula vera و در زبان انگلیسی با نام Lavender شناخته می شود.
مشخصات گیاه:
اسطوخودوس از تیره نعناع بوده و بیشتر در نواحی کم ارتفاع و نیمه خشک می روید .برگ های این گیاه باریک و ساقه آن چهارگوش و برگدار است و ارتفاع آن از 30تا 60سانتیمتر متغیر است.
گلهای اسطوخودوس بنفش رنگ بوده که پس از خشک شدن ،رنگ خاکستری به خود می گیرد .این گیاه بسیار معطر و خوشبو است و دارای طبیعتی گرم و خشک است .قسمتهای مورد استفاده اسطوخودوس در مصارف دارویی برگها و سرشاخه های گلدار آن می باشد و طعم آن تلخ و تیز است.
نسخه های شفابخش اسطوخودوس:
1- معالجه سرماخوردگی و زکام با اسطوخودوس:
2- درمان سینوزیت و سر درد های آن با اسطوخودوس
3- تهیه گلقند گیاهی با اسطوخودوس
4- تنظیم قاعدگی خانمها با اسطوخودوس
5- درمان دل پیچش شکم و معده با اسطوخودوس
6- تهیه شربت اسطوخودوس مرکب
7- تقویت قوای فکری و حس شنوایی و بینایی با اسطوخودوس
8- پانسمان انواع زخمها و جراحات با اسطوخودوس
9- درمان گزیدگی حشرات با اسطوخودوس
10- درمان احتقانهای (گرفتگی های )ششی با اسطوخودوس
11- تهیه الکل طبی با اسطوخودوس
12- درمان امراض کبدی و رفع نارسایی آن با اسطوخودوس
13- تهیه بخور گیاهی زیبایی با اسطوخودوس
14- معالجه زخمهای دهان و رفع جوشهای آن
15- درمان سرخک ،مخملک،و آبله مرغان با ترکیب گیاهی اسطوخودوس
16- تهیه داروی مناسب جهت پوستهای شل و افتاده با اسطو خودوس
17- درمان سردرد با اسطوخودوس
18- خواص طبی و دارویی روغن گل اسطوخودوس
19- اثر روان درمانی اسطوخودوس در کاهش اضطراب و بیماری های عصبی
Nepeta menthoides
اسطوخودوس: گیاهی است پایا، علفی و مخصوص نواحی پرآب که برگ هایی کشیده و بیضوی شکل آن، کناره های دندانه دار داشته، گل های آن به تعداد زیاد بصورت اجتماعاتی در طول ساقه و متراکم در انتهای شاخه ها دیده می شوند. این محصول به عنوان برطرف کننده دردهای معدی و نیز آرام بخش و تب بر مصرف سنتی دارد.
ابوعلی سینا، آپ پز آن را بعنوان مسکن دردهای پی و دنده ها ذکر کرده است و یادآور شده است که شربت آن در مداوای بیماری های سرد عصب، بهترین دارو است و آن راد ر علاج مالیخولیا و صرع سودمند جسته است.
در استان اصفهان
بیماری فوزاریوم خوشه گندم
مقدمه
بیماری فوزاریوم خوشه یا بادزدگی خوشه، بیماری قارچی میباشد که میتواند در تمام غلات دانه ریز اتفاق بیفتد. در اثر این بیماری، محصولی نامرغوب با دانههای ریز و چروکیده و وزن هزار دانه کم بوجود میآید در نتیجه کاهش ارزش اقتصادی محصول را موجب میگردد. این بیماری نه تنها باعث از دست رفتن کیفیت و راندمان محصول میگردد بلکه با ایجاد توکسین قارچی عوارض خطرناکی را برای انسان و حیوانات بدنبال دارد.
در کشور ما آمار دقیقی در مورد خسارت وارده از ناحیه این بیماری وجود ندارد. این بیماری از سالها پیش در مزارع گندم ایران بصورت پراکنده وجود داشته است ولی در سالهای اخیر آلودگی زیادی در مناطق مرطوب و نیمه مرطوب کشور از جمله منطقه مغان استان اردبیل مشاهده شده است.
علایم بیماری
در گندم علائم ممکن است در یک قسمت و یا در کل خوشه ظاهر شود. سفید شدن و رنگ پریدگی خوشهها در مزرعه سبز بوضوح قابل تشخیص میباشد. اغلب یک قسمت از خوشـــه (عمدتاً نیمه بالائی) آلوده میشود که این قسمتها سفید و سایر قسمتهای خوشه سبز میباشند. عامل بیماری میتواند دمگل را نیز آلوده کند و بتدریج پائین خوشه را هم فراگیرد و منجر به تغییر رنگ دمگل به قهوه ای، ارغوانی تا زرشکی گردد.
اغلب دانههای آلوده، چروکیده، سبک و متمایل به رنگ خاکستری با ظاهری مات و کدر یا مایل به صورتی میباشند. دانههای به ظاهر سالم نیز اغلب دارای آلودگی بوده و رنگ زرد کهـربائی خود را از دسـت داده و به رنگ قهـوهای کـدر و مـات میگرایند.
بوتههای جوان آلوده، در مقایسه با بوتههای سالم کمی بلند ولی ضعیف میباشند. گیاهان جوان حاصل از دانههای آلوده قبل از اینکه به اندازه کافی رشد نمایند پوسیده شده و میمیرند که مرگ بوتههای جوان بصورت لکههای خطی در روی خاک قابل مشاهده است. آلودگی خوشهها مستقل از بیماری گیاهان جوان میباشد. آلودگی به هیچ وجه از داخل گیاه به خوشهها انتقال نمییابد. زمانیکه دمای خاک به 15 درجه سانتیگراد برسد گیاهان سالم حاصل از بذور سالم نیز توسط اندامهای رشدی عامل بیماری که در بقایای گیاهی آلوده پخش شده در سطح مزرعه و یا بذور، آلوده میشوند.
این بیماری بوسیله گونههائی از جنس فوزاریوم ایجاد میشود ولی شایعترین گونه در گندم F. graminearum میباشد که فرم جنسی آنGibberella zeae میباشد که عامل بیماریStalk rot عامل پوسیدگی ساقه، بذر و بلال در گیاه ذرت میباشد.
این قارچها شرایط نامسـاعدرا در بقایای گیاهی باقیمانـده غلات دانه ریز و ذرت سپـری میکنند و در شرایط آب و هوایی مرطوب اسپورهای خود را در سطح خوشهها پخش میکنند.
باد و قطرات باران در یک لایه نازک از رطوبت، اسپورها را بطرف سنبلچهها پخش میکنند، و عامل بیماری ابتدا به گل حمله کرده و علائم توسعه بیماری در داخل خوشه سه روز بعد از آلودگی در شرایط مساعد برای بیماری اتفاق میافتد. معمولاً غلات دانهریز خصوصاً گندم نان و دوروم از زمان گلدهی و گردهافشانی به بیماری حساس میباشند و تا مرحله خمیری شدن امکان توسعه بیماری وجود دارد. در زمان گلدهی اسپورهای عامل بیماری، گل را آلوده و به دانهها، گلومها، و سایر قسمتهای خوشه رسیده و رشد و توسعه مییابند. آلودگی بعد از گلدهی، از راه شکافها و ترکهای خوشه و از محل غلاف برگ ممکن است اتفاق بیافتد.
توسعه بیماری در زمان گلدهی تا آلوده شدن دانهها علاوه بر شرایط محیطی، فاکتورهایی نظیر نوع رقم مورد کشت و درجه حساسیت به بیماری، میزان مایع تلقیح اولیه بیماری در خاک و کیفیت بذور نیز دخالت دارند.
در ایران نیز از میان ارقام متداول گندم مورد کشت، شیرودی، زاگرس، چمران، رسول، البرز نیمهحساس و ارقام تجن، 15-75–N ،16-75-N ، استورک (دوروم) مقاوم و رقم اترک نیمه مقاوم به فوزاریوم خوشه میباشند.
پیش آگاهی و پیش بینی بروز بیماری
شروع و شیوع آلودگی در دو مدل قابل پیشبینی است:
1- وقتی که بارندگی نسبتاً طولانی به مدت 7 روز در زمان گلدهی استمرار یابد یا رطوبت بالا و دما در ساعاتی از روز بین 30- 15 درجه سانتیگراد باشد. این زمانی است که اسپورهای قارچها پخش شده و توسعه مییابند.
2- هنگامی که بارندگی و رطوبت بالا، 7 روز قبل از گلدهی و 10 روز بعد از گلدهی در حالیکه ساعاتی از روز درجه حرارت بین 30- 15 درجه سانتیگراد و رطوبت بالا تا90 درصد ادامه یابد. این زمانی است که اسپورهای قارچها پخش شده و توسعه مییابند و آلودگی رخ میدهد و بیماری شیوع مییابد.
محلولپاشی با قارچکش ممکن است که خسارت ناشی از بیماری را کاهش دهد در صورتیکه قارچکش در زمان اوائل گلدهی گندم و گندم دوروم و اوائل خوشهدهی جو صورت گیرد. کنترل بیماری زمانی موثر خواهد بود که سمپاشی هدفدار و در تمام جهات و سطوح خوشه انجام گیرد.
مدیریت بیماری فوزاریوم خوشه گندم
1- تناوب دانهریزها و ذرت با لگومینوزها برای یکسال و فاصله انداختن کشت غلات دانه ریز با ذرت. (فرم جنسی عامل بیماری باعث پوسیدگی ساقه، دانه، و کاکل ذرت شده که میتوانند بمدت چند سال در ذرت و بقایای گیاهی باقی بماند)
2- کاشت دانههای سالم و حذف کاشت دانههای لاغر، چروکیده و ضعیف و کموزن. (استفاده از بذر مرغوب و ضدعفونی شده به کاستن آلودگی اولیه کمک میکند ولی بطور قطعی از آلودگی بعدی و توسعه و گسترش آن جلوگیری نمیکند. بذور آلوده بایستی از پروسه تولید بذر خارج شوند)
3- ضدعفونی با قارچکشهای سیستمیک که طیف اثر وسیعی دارند و یا استفاده از مخلوط قارچکشها. (ازجمله سموم مورد توصیه میتوان به سومیایت – کاربندازیم – تیرام اشاره نمود)
4-کشت در زمینهایی که بطور کامل آماده سازی شدهاند.
5- کاشت در پاییز، زمانیکه دمای هوا 15درجه سانتیگراد یا بالاتر باشد صورت میگیرد و در بهار کاشت زودتر صورت میگیرد. (جهت فرار از بیماری)
6- شخم عمیق و تمیز کردن مزرعه از بقایای گیاهی آلوده و تکمیل عملیات پوشش بقایای محصول و بهداشت زراعی موثر میباشد.
7- عدم استفاده از کودهای گیاهی حاوی بقایای گیاهی آلوده.
8- عدم استفاده از واریتههای حساس به بیماری.
9- انبارکردن گندم با رطوبت بالای 14 درصد به جوانه زدن و توسعه قارچها کمک کرده و تولید مایکوتوکسین(سم قارچی) را بالا میبرد.
10ـ استفاده از ارقام مقاوم جو، گندم، یولاف و چاودار.
ترجمه، تدوین و گردآوری: حمید یدایی - حسن نظیفی
زیر نظر شورای نویسندگان مدیریت ترویج
Purpose: Used for harvesting & threshing of cereal crops like wheat, paddy,Mustard etc. |
31/2/1386
تولید آرد مخصوص ماکارونی در کشور آرد سمولینا مخصوص صنایع ماکارونی سازی است که پس از 10سال پژوهش برای نخستین بار در کشور تولید شد.مدیر عامل شرکت تولید آرد ساوجبلاغ با بیان اینکه هم اکنون صنایع ماکارونی سازی جهان ، ماکارونی تولید شده خود را تنها با ترکیب آب و آرد سمولینا تولید می کنند :باتولیداین آرد در کشور ، ایران نیز در ردیف کشور های تولید کننده ماکارونی با کیفیت و ارزش غذایی بالا قرار خواهدگرفت.مرتضی سلطان: پیش از این تعدادی از کارخانه های ماکارونی سازی ارد مصرفی خود را از خارج وارد می کردندو بقیه نیز با استفاده از آرد ماکارونی با کیفیت وبدون ارزش غذایی مطلوب تولید می کردند.آرد سمولینا از گندم های مخمر که معروفترین آن گندم دوروم است حاصل می شود.
پوکی استخوان /سبزی کاری/گل کاری/غوره/حلوا/ سالاد/
1/3/1386
روغن بدون کلسترول : روغن هسته انگور از فشردن وتصفیه هسته انگور تازه تهیه می شود از نظر خاصیت تغذیه ای روغن هسته انگور با زیتون مقایسه کردنی است. این روغن کلسترول وسدیم ندارد ومیزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا 90% میرسد از عصاره هسته انگور در فراورده های آرایشی و بهداشتی استفاده می شود این روغن به صورت شیشه ای به فروش می رسد .در کشور های پیشرفته کپسول های 50-100میلیگرمی آن مصرف دارد مناسب ترین مقدار برای بزرگسالان 150-200میلیگرم می باشد این عصاره یک ساعت پس از مصرف به طور کامل جذب میشود و نیمی از مقدار ابتدایی آن تا 7 ساعت پس از مصرف همچنان در بدن عمل میکند.
تمهیدات برای گسترش کشت گلخانه ای کشور 2-5 درصد اعتبارات تملک سرمایه ای هر استان بر اساس تبصره 3بودجه امسال برای توسعه فضای گلخانه ای اختصاص یافت نعمت زاده مخبر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت :شورای برنامه ریزی استان ها موظف به اجرای این برنامه هستند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه 50 هکتار از اراضی این استان امسال به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص یافت گفت:20 میلیارد ریال اعتبار امسال برای توسعه فضای گلخانه ای در مازندران در نظر گرفته شد.6150 هکتار فضای گلخانه ای در کشور وجود دارد که 250 هکتار آن در مازندران احداث شده است.
گل و گیاهان زینتی موز قارچ سبزی وصیفی نهال زیتون
عسل درمانی برای جلوگیری از قطع عضو دیابتی ها: گروهی از محققان می گویند:با مالیدن عسل روی زخم یک فرد دیابتی میتوان از قطع عضو پیش گیری کرد.پزشکی در دانشگاه رسیکانسین که 6بیمار دیابتی خود را از خطر قطع عضو نجات داد و آزمایشی رابرای ترویج استفاده گسترده از عسل درمانی آغاز کرده است در این درمان پس از برداشت پوست وباکتری مرده لایه ضخیمی عسل وارد زخم می شود.عسل به علت خاصیت اسیدی خود باکتری را از بین می برد واز بروز عوارض مقاومت باکتریایی که در مصرف آنتی بیوتیک ها ی استاندارددیده می شود پیشگیری می کنند.افراد مبتلا به دیابت معمولی جریان خون ضعیفی دارند واز آنجا که توانایی آن برای مبارزه با عفونت کاهش می یابد وزخم هایشان به سختی درمان می شود. .
بادرنجبویه در تقویت حافظه موئثر است.گیاه بادرنجبویهباتاثیر مستقیم روی سیستم اعصاب مرکزی موجب تقویت حافظه میشود.با استفاده از برگ وسرشاخه های جوان بادرنجبویه :تاثیر عصاره ی این گیاه به حافظه موش های پیروجوان بررسی شد با این توضیح که استفاده روزانه 14تا23میلی گرم عصاره بادرنجبویه موجب تقویت حافظه موش هابه ویژه موش های جوان شد این گیاه در طب سنتی نیز برای آرامش وتسکین اعصاب معرفی واستفاده میشود بادرنجبویه در خوزستان رشد می کند.22/2/1386
پیداشدن قارچ 3کیلو و200گرمی:قارچی به وزن 3کیلو و200گرم در منطقه کوهستانی بانکول شیروان چرداول استان ایلام ازخاک بیرون آورده شد.شکل این قارچ بزرگ که درزبان محلی به آن دنبلان می گویند.قارچ های معمولی متفاوتند:این قارچ کوهی را آقای مرشدی که به کوهنوردی وغذاها وداروهای گیاهی علاقه مند است پیداکرده است.درفصل بهار فروش مواد غذایی گیاهی به وی قارچ درایلام رونق داردومنبع درامدبسیاری ازمردم استان است.استان ایلام به علت موقعیت اقلیمی ووضع جوی که داردسرشاراز منابع گیاهی خوراکی است.
شرایط مناسب نگهداری سیر:آزمایشها حاکی است که نگهداری سیردرانبارسردفسادغده هارابه تعویق می اندازد وتوده های سیرنسبت به شرایط نگهداری باافت وزنی کسری روبرویند.عمرانباری توده های سیردرانبارسردبیشتر است.ولی باتوجه به هزینه داربودن نگهداری سیردرانبارسردبرای کشاورزان توده های سیردرانبارمجهز به سامانه هوادهی قرار گرفته.دراین انباررطوبت نسبی ودمابه مرطوب کردن متناوب کف ودیواره هاوقراردادن آب ویخ درمسیرشبکه هوادهی ونیزانجام شدن عمل هوادهی در ازشبانه روزکه دمای هواپاینتر ازدمای انبار است تاحدامکان تنظیم شد.دراین انبار جوانه زنی وفساددرتوده های سیر سفید سنتی دیرتر افت وزنی توده های سیرنیزدرانبارنیمه فنی سنتی به صورت کاهش یافت.شرایط نگهداری توده های سیرسفید:صورتی عمرانباری طولانی تری داردوافت وزنی وفساد مشاهده شده دربسته بندی جعبه چوبی ازکیسه توری.
27/2/86
کاهش 40تا50درصدی قیمت انواع گل : قیمت انواع گل های وارداتی وتولیدی درکشور درمیدان گلفروشی تهران وفروشگاه های گلفروشی کاهش یافته است قیمت انواع گل های خارجی شامل رزهندی. زنبق. گلایون. لی لی یوم.انتری یوم وانواع گل های تولید داخل درمیدان گل تهران تاحدی کاهش یافته است که بخشی از گل های عرضه شده به صورت ضایعات ازمیدان خارج می شود.به گفته فروشندگان این میدان فراوانی انواع گل .گرمای هوا کاهش مراسم عروس.پ مردگی زود هنگام گل موجب کاهش قابل توجه قیمت آن شده است.عضوهئیت مدیره بازار گل تهران دراین باره گفت:گل های تولیدی درشهرهای ورامین .خوزستان محلات.شهریاروشهرهای شمالی همزمان به بازار عرضه می شوداما تقاضا بسیار محدود است.
27/2/ 86سالانه 5میلیون تن میوه گرمسیری درکشورتولیدمی شود.انار.موز.انبه.پرداخت یارانه های نهاد های کشاورزی:به طور مستقیم به تولیدکنندگان پرداخت میشود.فرمانده جهاد کشاورزی بااعلام این خبر:امسال 1340میلیارد تومان برای نهادهای کشاورزی اختصاص یافته است.اسکندری خاطرنشان کرد:ازابتدای فصل برداشت تاکنون 1میلیون و200هزار تن گندم ازمناطق گرمسیری خریداری شده است وپیش بینی میشودتولیدگندم درکشورامسال به بیش از12میلیون تن برسد.وزیرجهادکشاورزی:ارایه تسهیلات بانکی بابهره کم وگسترش روش آبیاری تحت فشار را ازدیگربرنامه های این وزارت برای افزایش محصولات خوانده وی خصوصی سازی و واگذاری فعالیت های ترویجی به فارغ تحصیلان بخش کشاورزی ومجتمع های تولیدی را از دیگر به نامه های وزارت جهاد کشاورزی برای جذب آنان اعلام کرد.
1/3/86 هندوانه زرد درچابهارکشت می شود.مدیر جهادکشاورزی چابهار گفت:ازنوع زردبرای نخستین بار درکشور در دشت باهو کلات این شهرستان کشت وبرداشت شد ،داد رحمان بامری:تولیدهندوانه زردموردتوجه خاص بازار مصرف قرارگرفت.گوشت میوه این رقم هندوانه برخلاف هندوانه های دیگر زردرنگ است وطمع ومزه آن خوشتراز هندوانه قرمزاست.وی افزود: این نوع هندوانه رابه صورت آزمایشی درمنطقه باهوکلات وزمین های پایین دست سد پیشین که دارای خاک بسیارمرغوب است درمساحت 5هکتارمی باشد.وی بااشاره به شرایط آب وهوایی مطلوب چابهاربرای کشت انواع هندوانه گفت:کشت هندوانه زردازاوایل پاییز پارسال آغاز و عملیات برداشت آن تا اردیبهشت ماه گذشته ادامه داشت.بامری میزان متوسط برداشت این محصول را20تن اعلام کرد.
ساخت بزرگترین مجتمع دخانیات کشوردرچالدران آغازشد.42هزارمترمربع و13هزارمترمربع زیربنا/300میلیاردریال تولیدسالانه 24میلیاردنخ سیگار.
رشد های درصدی تولیدقارچ درایران:29هزارو500تن درپارسال تا سال 83- سطح زیرکشت سال گذشته 35هکتار افزایش 105درصدی سطح زیرکشت نسبت به 83در83از 4هکتاربه 16هزارو660تن محصول.اقتصادی شدن تولید قارچ .حمایت دولت تغییرنگرش مسئولان بانکهای کشور به تولیداین محصول وپرداخت وام به واحدهای تولیدی موفق استفاده
نقش سروتونین دربروزاضطراب شاهنامه فردوسی به روایت معرق درسعد آباد ازآثارلیلا رضایی 20خرداد تا24خرداد 18-9ساعت /کاریکاتور. ساخت تلفن همراه خورشیدی درچین یک ساعت آفتاب 40دقیقه صحبت سلول خورشیدی مانندعلاوه برخورشید بادیگر منابع نوری ازقبیل شمع.
کونک فو/بوکس/والیبال.فینال/فوتبال/دوچرخه سواری/
اگردانه کهنه باشدجوانه نمی زند.تاآنجا که ممکن است دانه هایی بخرید که به آنها سموم نباتی نزده اند.می توانید دانه هرنوع سبزی راسبز وسپس مصرف کنید به جزسیب زمینی.گوجه فرنگی ولوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده است.آسانترین دانه ها برای جوانه زدن :یونجه.ماش.عدس.شنبلیله.تربچه.نخود.گندم.وپس ازآنها تخمه آفتابگردان.کدو.کنجد.بزرک.نعنا.سپس انواع لوبیا.سویا.جو.ذرت.ارزن.دانه سویا بسیارمغذی است.زمان لازم برای تهیه جوانه ها 6-8ساعت خیس.یونجه 5-6روز.شنبلیله 3-4روز.تربچه 4-5روز.کنجد 1-2روز.18-20ساعت نخود3-4روز.عدس 3-5روز.ماش 3-5روز.سویا آفتابگردان 1-2 چاودار 2-3روز.گندم 2-3روز.ارزن 3-5روز.
ضایعات زانو،کمردرد، چاقی دختران وزنان آرتروز، کم خونی، تالاسمی، واریس،
تهوع،عوارض جانبی،
سی دی کامپیوتری (نرم افزار)علف های هرز به قیمت 3000تومان شامل عکس و مشخصات کامل گیاهان زیر است (می توانید با واریز این مبلغ +هزینه پست سفارشی به حساب0301266521000 ملی کارت جوان کشاورزی به نام
محسن مشگ ریز و ارسال شماره قرمز رنگ فیش واریزی+ آدرس کامل پستی خود در قسمت نظر بدهید همین سایت ،سی دی را ظرف 48 ساعت تحویل بگیرید.
Dicotyledonesدو لپه ای ها
SCINTIFIC NAME ENGLISH NAME نام فارسی
1 Abutilon theophrasti
2 Acroptilon repens
Hardhead thistle تلخه
3 Adonis aestivalis
Summer phenmsant گل آتشین - گل روغنی - گل عروسک
4 Alhagi camelorum
Comel's thorn خارشتر - خار ترنجبین - یانداق
5 Amaranthus lividus
Livid amaranth تاج خروس خوابیده
6 Amaranthus retroflexus
Common amaranth تاج خروس وحشی
7 Ammi majus
Bull wort وایه - گل سفید - آمی
8 Anagallis arvensis
Scarlet pimpernel آناغالیس دشتی - گندمک براق - دلپسند
9 Anchusa officinalis
Alkanet گاوزبان بدل - گرگ چهره
10 Anthemis arvensis
Corn chamomile بابونه صحرایی
11 Arabidopsis thaliana Thale – cress آرابیدوپسیس
12 Asperugo procumbens
Mad wort چسپک خزنده - برگ زبر - علف چیک
13 Astragalus spp
گون
14 Atriplex hastate
Spear - leaved orache اسفناج وحشی
15 Bifora radians
Radial bifora گشنیزک - برگ هویجک
16 Brassica nigra
Black mustard خردل سیاه
17 Copsella bursa
Shepherd,s - purse کیسه کشیش
18 Cardaria draba
Hoary cress ازمک - تره تیزک وحشی
19 Carduus pycnocephalus
Selenoler thistle تاتاری - خار ایتالیائی
20 Carthamus oxyacantha
Wild safflower گلرنگ وحشی - خار زرد
21 Centaurea depressa
Corn flower گل گندم
22 Centaurea solstitilis
Barnabys - Thistle گل گندم خار دار
23 Cerastium glomeratum
Mouse ea chickweed گوش موشی
24 Chenopodium album
Fat - hen سلمک - سلمه تره
25 Cephalaria syriaca
Syrian scabious سر شکافته - زیرک
26 Chenopodium vulvaria
Stinking goosefoot سلمک بدبو - سلمه تره بدبو
27 Chrozophora tinctoria
گوش بره
28 Cichorium intybus
Chicory succory کاسنی
29 Cirsium arvense
Canad thistle کنگر صحرایی
30 Convolvulus arvensis
Field bindweed پیچک صحرایی
31 Cuscuta campestris
Dodder سس یونجه
32 Dotura stramonium
Thorn - apple تاتوره
33 Daucus maximus Desf
Wild carrot هویج وحشی - زردک وحشی
34 Descuralinia sophia
Flix weed خاکشیر خوراکی
35 Eruca sativa Miller
منداب
36 Euphorbia helioscopia
Sun spurge فرفیون
37 Fumaria officinalis
Common fumitory شاتره معمولی - شاه تره طبی
38 Galium aparine
Clravers بی تی راخ - شیر پنیر
39 Geranium dissectum
Cut - leaved cranesbill شمعدانی برگ بریده
40 Glycyrrhiza glabra
Liquorice شیرین بیان
41 Goebelia alopecuroides
تلخ بیان - هور - ملو تلخه - آجی بیان
42 Heliotropium europaeum
Heliotrope آفتاب پرست
43 Hibiscus trionum
Flower of - an - hour کنف وحشی - قوزک - بامیه سه شاخ
44 Lactuca serriola
Privkly lettuce کاهوی وحشی - کاهوی خاردار - گاوچاق کن
45 Lamium amplexicaule
Henbit dead - nettle غربیلک
46 Lithospermum arvense
Field gromwell سنگ دانه صحرائی - سنگ دانه وحشی
47 Malva sylvestris
Common mallow پنیرک معمولی
48 Matricaria perforata
Scentless myweed بابونه بی بو
49 Melilotus indicus
Indian melilote شاه افسر - یونجه زرد
50 Mentha arvensis
Corn mint نعناع صحرائی
51 Myagrum perfoliatum
Muskweed , Mitre کمندی
52 Orobanch ramosa
Branched broomrape گل جالیز
53 Papver rhoeas
Common poppy شقایق معمولی - شقایق سرخ
54 Plantago lanceolata
Ribgrass بارهنگ سرنیزه ای - کاردی
55 Polygonum aviculare
Knotgrass هفت بند خوابیده - هفت بند
56 Polygonum persicaria
Redshank هفت بند ایرانی - هفت بند معمولی
57 Portulaca oleraceae
Purslane خرفه
58 Ranunculus arvensis
Corn buttercup آلاله صحرایی
59 Raphanus raphanistrum
Wild radish ترب وحشی
60 Rumex crispus
Curled dock ترشک فری - ترشک موج دار
61 Salsola kali
Prickly saltwort علف شور
62 Scandix pecten
Shepherd - needle سوزن چوپان - شانه ونوس
63 Senecio vulgaris
Groundsel پیر گیاه
64 Silene conoidea
Conold catchfly سیلن - کوزه قلیائی - صابونک
65 Sinapis arvensis
Charlock خردل صحرائی - خردل وحشی
66 Sisymbrium irio خاکشیر تلخ
67 Solanum nigrum
Black nightshade تاج ریزی سیاه
68 Sonchus asper
Prickly sowthistle شیر تیغک خاردار
69 Sonchus oleraceus
Smooth sowthistle شیرتیغی نرم - شیرتیغک نرم
70 Stellaria media
Common chickweed گندمک - علف قناری
71 Taraxacum officinale گل قاصدک
72 Thlaspi arvense
Fildpenny - cress قدومه صحرائی
73 Tragopogon pratensis
Buck's - beard شنگ
74 Tribulus terrestris
Puncture - vine خار خسک
75 Trifolium repens
White clovere شبدر سفید
76 Turgenia latifolia
Great bur - parsley ماستونک
77 Urtica urens
Annual nettle گزنه یک ساله
78 Vaccaria pyramidata
Cowherb جغجغه - جغجغک
79 Verbena oficinales
Verveine شاهپسند وحشی - شاهپسند رسمی
80 Veronica hederifolia
Lvy - leaved speedwell سیزاب کرکی - سیزاب عشقه ای
81 Veronica persica
Common field سیزاب ایرانی - سیزاب معمولی
82 Vicia sativa
Common vetch ماشک معمولی
83 Vicia villosa
Fodder vetch ماشک گل خوشهای
84 Xanthium strumarium
Rough cocklebur توق
85 Xanthium spinosum
Spiny cocklebur توق خاردار
Monocotyledones تک لپه ای ها
SCINTIFIC NAME ENGLISH NAME نام فارسی
1 Aegilops ovata
گندم نیا - جو هرز
2 Agropyron repens
Fools parsley مرغ خزنده
3 Alopecurus myosuroides
Black-grass دم روباهی کشیده
4 Avena fatua
Springwild-oat یولاف وحشی - جو دوسر
5 Bromus tectorum
Downy brome علف پشمکی
6 Cynodon dactylon
Bermuda grass مرغ - پنجه مرغی - چمن آفریقائی
7 Cyperus rotundus
purple nutsedge اویار سلام
8 Digitaria sanguinalis
Hairy fingergrass انگشتی - علف پنجهای
9 Echinochloa colonum
Swampgrass سوروف - راخ چاتی
10 Echinochloa cruss-galli
Cockspur grass سوروف
11 Gladiolus segetum
Willd gladiolus گلایل وحشی
12 Hordeum murinum
Mouse barley
جو موشک
13 Lolium multiflorum
Italian ryegrass چچم - لولیوم - چمن ایتالیائی
14 Muscaria botryoides
کلاغک
15 panicum capillare
پانیکوم
16 Phalaris canariensis
Canarygrass خونی واش - فالاریس - ارزن قناری
17 Poa annua
Annual meadow-grass چمن یک ساله - پوا
18 Secale cereale
19 Setaria viridis
Greenbristle-grass چسپک- ارزن وحشی - گاورس
20 Sorghum halepense
Johnson grass قیاف - سورگوم - ذرت خوشهای