به گزارش ایسنا ، آخرین نتایج بدست آمده از تحقیقاتی که طی چند دهه صورت گرفته نشان داده است که تنها با ایجاد چند تغییر ساده در زندگی روزانه می توان خطر ابتلا به سرطان را به طور چشمگیری کاهش داد. این نتایج در31 نکته مهم زیر به طور خلاصه ارائه شده که عبارتند از:
1- برای پیک نیک بعدی خودتان کلم ترشی تدارک ببینید، آخرین پژوهشها نشان داده است که فرایند تخمیر در درست کردن کلم ترشی چند ترکیب ضد سرطان به وجود می آورد که این ترکیبات شامل آی.تی.سی ها، ترکیبات کریستالی و مواد سولفور دار هستند. برای کاهش میزان سدیم کلم ترشی را پس از خارج کردن از قوطی کنسرو آبکشی کنید.
2- تا می توانید کلم بروکلی بخورید اما به جای این که آن را در مایکروویو بپزید با بخارآب بپزید. کلم بروکلی یکی از غذاهایی است که از بروز سرطان پیشگیری می کند و باید به طور دایم آن را بخورید. اما به یاد داشته باشید پژوهشها نشان داده است که کلم بروکلی پخته شده در مایکروویو، 97 درصد خاصیت گیاهی ضد سرطانش را از دست می دهد. بنابراین آن را بخارپزیا به صورت تنقلات خام بخورید و یا این که به سوپ و سالاد اضافه کنید.
3. برخی از حبوبات برزیلی را بو دهید و روی سالادتان بپاشید.این حبوبات سرشار از سلنیم هستند، ماده مغذی که سلولهای سرطانی را وادار به از بین بردن خودشان می کند و به سلولها کمک می کند تا دی.ان.آ خود را بازسازی کنند.
پژوهش دانشگاه هاروارد روی هزار فرد مبتلا به سرطان پروستات نشان داده است که پیشرفت بیماری طی 13سال در مبتلایانی که بالاترین سطح سلنیم خون را داشتند، 48 درصد کمتر ازافرادی بود که کمترین سطح سلنیم خون را داشتند. طی یک مطالعه شگفت انگیز به مدت پنج سال در دانشگاه کرنل و دانشگاه آریزونا، مشخص شد که مصرف روزانه 200 میکروگرم سلنیم که در هر دو دانه از حبوبات بدون پوست برزیلی وجود دارد، سبب کاهش تومورهای پروستات تا 63 درصد، سرطانهای روده بزرگ تا 58 درصد، سرطانهای وخیم ریه تا 46 درصد و نیز سبب کاهش 39 درصدی سرطانهایی می شود که به مرگ می انجامند.
4. مکمل کلسیم را همراه با ویتامین D مصرف کنید. نتایج پژوهش های انجام شده در دانشکده پزشکی دارتمت نشان می دهد که در افراد مستعد سرطان روده، مصرف مکمل ها سبب کاهش پولیپ های روده می شود که عامل خطرساز برای ابتلا به سرطان روده است.
5. به هر چیزی که می خورید سیراضافه کنید. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که دفاع طبیعی دستگاه ایمنی بدن را در مقابل سرطان تحریک می کند و جلوی رشد تومور را می گیرد. پژوهش ها نشان می دهند که سیراحتمال بروز سرطان معده را تا 12 برابر کاهش می دهد.
6. دو حبه سیر له شده را در 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید، سپس آن را در یک قوطی حاوی مقدار کمی سدیم و گوجه فرنگی تکه تکه شده بریزید و به آرامی هم بزنید تا گرم شود و سپس روی ماکارونی بریزید. میکوپن موجود در گوجه فرنگی از بدن در مقابل سرطانهای روده پروستات و مثانه محافظت می کند. روغن زیتون به بدن در جذب میکوپن کمک
می کند و الیاف موجود در ماکارونی از خطر سرطان روده می کاهد. این فایده مصرف مواد غذایی همراه با یکدیگر است که فوق العاده خوشمزه هم هستند.
7. هر هفته یک طالبی بخرید و آن را قاچ کنید و در یک ظرف بگذارید و هر روز صبح چند قاچ از آن را میل کنید، طالبی منبع سرشار شبه کارتن شیمیایی و مواد گیاهی است که به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد.
8. به غلاتی که صبح ها مصرف می کنید نصف فنجان قره قاط اضافه و آنها را با هم مخلوط کنید. قره قاط از نظر قدرت ضد اکسیدان در رده اول قرار دارد. ضد اکسیدانها رادیکالهای آزاد را خنثی می کنند. رادیکالهای آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که سلولها را از بین می برند و موجب بروز بیماریهای گوناگون از جمله سرطان می شوند.
9. یاد بگیرید که از امشب کنگر فرنگی بخورید. کنگر فرنگی منبعی سرشار از سیلی مرین است که خاصیت ضد اکسیدان دارد و در جلوگیری از سرطان پروستات موثر است. برای خوردن این سبزی لذید، ساقه آن را از مغز گیاه و برگهایش جدا کنید. سپس بگذارید بجوشد و یا آن را بخار پز کنید. آب آن را خالی کنید و هر برگ را در سس مایونز سیر یا مایونز سرکه فرو کنید، سپس پوست آنها را با دندان به طور کامل بکنید. قسمت وسط آن را در کمی کره و یا آب لیمو فرو کنید، اکنون میل کنید و لذت ببرید.
10. غذاهای کبابی را به سس غلیط مخصوص آغشته کنید. گوشت بریان شده ممکن است مواد شیمیایی گوناگونی ایجاد کند که سرطان زا باشد اما پژوهشگران موسسه تحقیقات سرطان آمریکا دریافته اند که آغشته کردن گوشت با سس غلیظ از روغن و سرکه نمی گذارد گوشت به طور مستقیم با شعله آتش تماس پیدا کند و در نتیجه از میزان مواد شیمیایی سرطان زا کاسته
می شود.
11. هر زمان که می خواهید دستشویی بروید، سری به آشپزخانه بزنید و یک لیوان آب بنوشید، مطالعات منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند چاپ 1996 نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان مثانه در مردانی که روزانه 6 لیوان آب می نوشند به نصف کاهش می یابد. در پژوهش دیگری بین میزان آبی که زنان می نوشیدند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط دیده شد. با نوشیدن مقدار زیادی آب این احتمال تا 45 درصد کاهش می یابد.
12. عادت کنید چای بنوشید. هزاران سال است که در آسیا برای قدرت درمانی چای سبز ارزش قائل می شدند. در دنیای غرب تحقیقات جدید نشان می دهد که چای سبز از بروز امراض قلبی و هم چنین انواع سرطانها جلوگیری می کند. برخی از دانشمندان معتقدند که مواد شیمیایی موجود در چای سبز به نام ای.جی.سی.جی چه بسا یکی از قوی ترین ترکیبات ضد سرطانی باشد که تا به حال کشف شده است.
13. امشب یک لیوان ماء الشعیر بنوشید، ماء الشعیر از بدن در برابر باکتری هلی کوباکتر پیلوری که عامل بروز زخم های گوارشی و چه بسا سرطان است، محافظت می کند. اما بیش از حد ننوشید. در ضمن نوشیدن مشروبات الکلی خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو، لوله مری، کبد و سینه را افزایش می دهد.
14. امشب چند ماهی آزاد میل کنید. مطالعات پژوهشگران استرالیایی و کانادایی نشان داده است کسانی که در هفته 4 بار یا بیشتر ماهی مصرف کرده اند، تقریبا یک سوم کمتر از افراد به سرطان خون، سرطان مغز استخوان و لنفوم غیرهاجکین مبتلا می شوند. پژوهشهای دیگری نشان می دهند که رابطه ای میان میان مصرف ماهیهای چرب، آزاد، ماهی خالدار، حلوا، ساردین، ماهی تن و همچنین میگو و صدف و کاهش خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم در زنان وجود دارد و امگا 3 موجود در آنها این اثر شگفت انگیز را دارد.
15. هر روز صبح یک مولتی ویتامین بخورید. پژوهشهای زیادی نشان داده اند که مصرف میزان لازم ویتامین و مواد معدنی عملکرد دستگاه ایمنی بدن را بهبود می بخشد و از انواع سرطان پیشگیری می کند.
16. هر روز 15 دقیقه به طور مستقیم آفتاب بگیرید. حتما در مورد ویتامین D موجود در نور خورشید شنیده اید. توجه زیاد ما به توصیه هایی درباره استفاده از کرم ضد آفتاب به صورت لایه های ضخیم روی پوست و خودداری از قرار گرفتن در معرض پرتوهای خورشید باعث شده است تا بسیاری از ما از مواد ارزشمند موجود در نورآفتاب بهره کافی نبریم. پژوهشگران دریافته اند که مصرف یا تولید مقدار ناکافی ویتامین D در بدن خطر ابتلا به بسیاری از سرطانها همچون سرطانهای سینه، روده، پروستات، تخمدان و معده را افزایش می دهد. همین طور سبب افزایش بروز بیماریهایی مانند دیابت، تصلبهای چند گانه و فشار خون بالا می شود. بهترین منبع دریافت ویتامین D قرار گرفتن در معرض پرتوهای UVB موجود در نور خورشید طبیعی یا مصنوعی به مدت 15 دقیقه در روز است و البته باید از قرار گرفتن در معرض این پرتوها برای مدت طولانی خودداری کرد. این کار خطر ابتلا به سرطانهای پوستی را افزایش می دهد. هم چنین می توان از ویتامین D موجود در مکمل کلسیم استفاده کرد. البته به شرط آن که مکملی را انتخاب کنید که هم کلسیم و هم ویتامین D داشته باشد.
17. زمانی که به کنار دریا می روید یک لیوان به درد نخور هم در کیف بگذارید، سپس آن را با کرم ضد آفتاب پر کنید و به تمام سطح بدن خود بمالید. این لیوان با گنجایش حدود 50 گرم همان مقدار ضد آفتابی را در خود جای می دهد که متخصصان پوست برای حفاظت از پوست در برابر پرتوهای سرطانزای UV لازم می دانند. استفاده از کرم ضد آفتاب را هم دو ساعت یکبار تکرار کنید.
18. یک کیوی را نصف کنید و سپس داخل آن را با قاشق بیرون بیاورید و حال آن را بخورید! کیوی نارنجک دستی کوچک سرشار از ضد اکسیدانهای ضد سرطانی است که حاوی ویتامین های E، C، لوتئین و مس است. هم چنین می توانید دو تکه از یک کیوی بریده شده را به صورت چاشنی ترد کننده گوشت، روی تکه ای از گوشت کم چرب بمالید.
19. از کاندوم استفاده کنید و از پرخطر بپرهیزید.در روابط زناشویی زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس پاپیلوما ما اچ پی وی (HPV) هستند که موجب سرطان رحم می شود.
20. مصرف پروتئین های حیوانی پرچرب را کاهش دهید. پژوهشها نشان داده است؛ زنانی که بیشتر از پروتئینهای حیوانی استفاده می کنند، 70 درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به لنفوم غیرهاجکین قرار دارند. این خطر برای کسانی که در غذای روزانه خود از چربی های اشباع شده استفاده می کنند تا 90 درصد افزایش می یابد. بنابراین به جای این چربی ها غذاهای کم چرب یا بدون چربی مصرف کنید و از گوشت مرغ و ماهی به جای گوشت گاو و یا خوک و همچنین از روغن زیتون به جای کره استفاه کنید.
21. آیا انگور دوست دارید؟ انگور بزرگترین منبع ترکیبات ضد سرطانی است.
22. در سالادتان، پیازچه، تره و موسیر بریزید. رژیم های غذایی سرشار از پیاز خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 50 درصد کاهش می دهد. اما تاثیر این خوراکی زمانی قوی تر است که خام یا کمی پخته شده مصرف شود. بنابراین برای ملایم ترشدن کلم از چاشنی هایی مانند تره، پیازچه، موسیر، پیازیا پیاز کوهی استفاده کنید.
23. لیموناد یا شربت آبلیموی تازه درست کنید. پژوهشگران استرالیایی دریافته اند که مصرف روزانه مقدار معینی از میوه هایی مثل لیمو و پرتقال (مرکبات) خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو و معده را تا حدود نصف کاهش می دهد.
24.هر روز غروب بعد از شام 30 دقیقه پیاده روی کنید.
طبق پژوهش مرکز تحقیقات سرطان فردها چینسن در سیاتل، این کار خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. ثابت شده است تمرینات ورزشی متعادل، میزان هورمون استروژن را که در ابتلا به سرطان سینه موثر است، کاهش می دهد. زمانی که 170 زن 50 تا 75 ساله معتاد به تلویزیون که اضافه وزن داشتند تعدادی از ورزش های معمول و متعادل را به مدت سه ساعت در هفته انجام دادند. سطح ترشح هورمون استروژن آنها بعد از 3 ماه به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرد. بعد از یک سال استروژن افرادی که دو درصد چربی بدنشان را از دست داده بودند، خیلی بیشتر پایین آمد.
پژوهش دیگری نشان داد که 4 ساعت پیاده روی در هفته خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را به نصف کاهش می دهد. نتایج مثبت این تمرینات ورزشی، احتمالا مربوط به بهبود سوخت و ساز انسولین بدن است.
25. غذاهای طبیعی تهیه کنید. این مواد بدون اضافه کردن هیچ گونه آفت کش یا هورمون پرورش یافته اند. هورمونها و آفت کش ها به سلولها آسیب وارد می کنند و حتی منجر به سرطان می شوند.
26. عاشق قاصدک ها باشید. چون اغلب آفت کشهای مخصوص چمن حاوی آفت کشهایی نظیر 2R4D (عامل بروز لنفوم غیر هاجکین) و ام.سی.پی.پی (عامل سرطانهای بافتهای نرم) هستند، به کار بردن آنها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. با این حال لازم نیست آفت کشهایی را که منحصرا برای چمن استفاده می شوند مانند آفت کشهای مخصوص غذایی از نظر آثار بلند مدت بر سلامت مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که در مقاله سال 2004 مجله محیط زیست ذکر شد، در هیچ یک از پژوهشهای دولت فدرال ایمنی و سلامت ترکیبات شیمیایی که برای مراقبت چمنها به کار می رود بررسی نشده است.
27. لباسهایی بخرید که نیازی به خشکشویی نداشته باشند. هنوز بسیاری از خشکشویی ها از مواد شیمیایی به نام پرکلرواتیلن استفاده می کنند که به کلیه و کبد جانوران در صورتی که دائما آن را استنشاق کنند، صدمه می رساند و به سرطان منتهی می شود. خرید لباسهایی که نیاز به خشکشویی ندارند و خودتان می توانید با دست یا ماشین لباسشویی آنها را بشویید، میزان قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی را کاهش می دهد. چنانچه ناچار هستید لباستان را خشک شویی کنید قبل از پوشیدن آن را از پوشش پلاستیکی خارج کرده و در هوای بیرون یا در اتاق دیگری قرار دهید.
28. به جای خیارشور، خیار و به جای ماهی دودی، ماهی آزاد تازه را انتخاب کنید. پژوهش ها نشان می دهد که غذاهای دودی شده و شور حاوی انواع مواد سرطان زا هستند.
29. سیب زمینی سرخ کرده و چیپس را با پوره سیب زمینی و چوب شور جایگزین کنید. یکی از ترکیبات سرطان زا اکری لامید است که در نتیجه تغییرات شیمیایی شکل می گیرد. این ترکیب حین پختن، سرخ کردن و یا کباب کردن غذاها به وجود می آید. تعجب آور نیست که بسیاری از غذاهایی که میزان زیادی اکری لامید دارند بدترین غذاهایی هستند که می خورید. مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و شیرینی ها، گرچه هنوز نتایج بدست آمده کامل نیست اما طبق محاسبات دکتر مایکل یاکوسن، مدیر اجرایی مرکز علوم مردمی، اکری لامید سالانه سبب ابتلای 1000 تا 25 هزار نفر به سرطان می شود. مرکز وی از اداره غذا و دارو درخواست کرده است، میزان غذاهایی را که حاوی اکری لامید هستند، محدود کنند. اداره غذا و دارو هم اکنون در حال پژوهش در این زمینه است.
30. برای برنزه شدن از اسپری استفاده کنید. امروزه این اسپری ها در اکثر سالنهای برنزه کردن موجود هستند. برخلاف دستگاه هایی که برای برنزه شدن استفاده می شوند. هنوز شواهدی وجود ندارد که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهند.
31. با دوستان و اقوام ارتباط بیشتری برقرار کنید. شاد باشید و تنش کمتری داشته باشید. پژوهشهای دانشگاه ایالتی نیویورک در استنی بروک نشان می دهد که در خون مردهایی که تنش زیادی دارند و ارتباط رضایت بخش چندانی با دوستان و اعضای خانواده ندارند مقدار بیشتری آنتی ژن مربوط به پروستات وجود دارد که نشانه بروز سرطان پروستات است. تنها با ایجاد چند تغییر ساده در زندگی روزانه می توانید خطر ابتلا به سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهید.