چند توصیه
ریواس 1 تا 2 روز نگهداری میشود و برای نگهداری طولانیتر آنها را منجمد میکنند.
ریواس دارای مقدار زیادی پتاسیم اگزالات است و نباید در ظروف مسی پخته شود.
ریواس را بهتر است تازه مصرف کنید چراکه پس از گذشت یک سال بتدریج اثر دارویی آن کم میشود.
زیادهروی در خوردن آن اعصاب را ضعیف میکند و در سرد مزاجان باعث قولنج میشود.
بعضی از پزشکان معتقدند که چون در ریواس مقدار زیادی اگزالات وجود دارد از این جهت این دارو را نباید مبتلایان به سنگ کلیه اگزالاتی مصرف نمایند.
خوردن ریواس برای اطفال و اشخاصی که بنیه ضعیفی دارند زیان دارد همچنین مبتلایان به درد سینه و سرفه باید از خوردن آن پرهیز کنند. آنهایی که غذا را ترش میکنند و مبتلا به سوءهضم هستند همچنین در افرادی که بواسیر دارند به علت این که احتقان خون میآورد، باید از خوردن آن پرهیز کنند.
ریواس در زنان آبستن و شیرده باید تحت نظر پزشک و بااحتیاط مصرف شود.
برخی افراد ممکن است نسبت به برگهای ریواس حساسیت داشته باشند و مسموم شوند، علتش هم وجود پتاسیم اگزالات زیاد در آن است. البته سطح اگزالات در ساقههای این گیاه پایینتر از برگهای آن است و مشکلی از لحاظ سمی بودن ایجاد نمیکند.
فاخره بهبهانی
کارشناس علوم و صنایع غذایی