پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

واسطه گرافیکی کاربر در سیستم‌عامل ویندوز و لینوکس‌

واسطه گرافیکی کاربر در سیستم‌عامل ویندوز و لینوکس‌
لینوکس‌‌در‌برابر‌‌ویندوز
ویندوز و لینوکس قادر هستند به ارائه واسطه گرافیکی کاربر و واسطه خط فرمان بپردازند. واسطه گرافیکی کاربر ویندوز از ویندوز 1/3 به ویندوز 95، ویندوز 2000و ویندوز XPتغییر یافته است و انتظار می‌رود در نسخه بعدی ویندوز که جایگزین XP خواهد شد، دوباره تغییر کند.

لینوکس در سایه همکاری و تبادلات علمی هزاران نفر در سرتاسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکاری چنان گسترده و زیبا بوده و هست، که به سیستم‌عامل گنو/لینوکس لقب «یکی از زیباترین دستاوردهای همکاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه گنو/لینوکس و بازمتن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و «انجام هرکاری که از دستت برمی آید» است.

هرکس که می خواهد با این سیستم‌عامل کار کند، باید همه دیدگاه‌ها و عقاید قبلی خود را درباره نرم‌افزارها و سیستم‌عامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید و طرز فکر متحول شده وارد دنیای گنو/لینوکس شود، زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتی روبه‌رو خواهد بود. گنو/لینوکس نوید دهنده آزادی است. لینوکس به طور نمونه به ارائه دو واسطه گرافیکی کاربر،KDE وGnone می‌پردازد.

در توزیع‌های عمده لینوکس، لیندوز موجب شده واسطه کاربر شباهت بیشتری به ویندوز داشته باشد. همچنینXPde for Linux  نیز در شباهت لینوکس به ویندوز نقش موثری دارد. واسطه گرافیکی کاربر در سیستم‌های لینوکس اختیاری است و حال آن که این واسطه جزء جدایی ناپذیرOS  در ویندور است. سرعت، کارایی و اطمینان در اجرای یک سرور به جای لینوکس که فاقد واسطه گرافیکی کاربر است، افزایش یافته است و این در حالی است که دیگر نسخه‌های سرور ویندوز قادر به انجام چنین عملی نیستند. در واقع واسطه گرافیکی کاربر در لینوکس، اجرا و کنترل از راه دور را برای یک رایانه لینوکس آسانتر و طبیعی تر از رایانه ویندوز جلوه می‌دهد.

واسطه نمای متنی 

این واسطه به عنوان یک مفسر دستوری نیز شناخته شده است. کاربران وینداز برخی اوقات از آن به عنوان یک اعلان از سوی DOS نیز یاد می‌کنند. کاربران لینوکس آن را به عنوان یک برنامه واسطه معرفی می‌کنند. هر نوع از ویندوز به یک مفسر دستوری مجهز است، اما انواع مختلف ویندوز از مفسرهای مختلفی نیز برخوردارند.

به طور کلی، مفسرهای دستوری ویندوز سریx 9شباهت زیادی به یکدیگر دارند و نسخه‌های کلاس NT نیز مفسرهای دستوری مشاهبی را در خود جای داده‌اند. اما تفاوت‌هایی در بین این دو دسته از ویندوز وجود دارد.
لینوکس مانند دیگر نسخه‌های یونیکس، از مفسرهای دستوری چندگانه پشتیبانی می‌کند، اما معمولاً از یک نوع که به عنوانBASH  شناخته می شود، استفاده می‌کند. از دیگر مفسرها می توان از Korn shell، Bourne shell، ash  و C shell  یاد کرد.

هزینه‌ها 

برای یکdesktop  و یا کاربرد خانگی، می‌توان گفت لینوکس خیلی ارزان و یا رایگان است در حالی است که ویندوز گران است. در کاربرد سرور نیز لینوکس در مقایسه با ویندوز بسیار ارزان است. مایکروسافت اجازه می دهد، یک کپی از ویندوز تنها برای یک رایانه استفاده شود. برای اولین بار در ویندوز XP، آنها با استفاده از نرم‌افزاری به اعمال این قانون (در ابتدا فعال‌سازی تولید ویندوز و سپس ویندوزGenuine ( می‌پردازند.

در مقایسه، تنها با یک بار خرید لینوکس، شما می‌توانید در هر چند رایانه با هیچ گونه هزینه اضافی از آن استفاده کنید. می توان کتاب لینوکس و سیستم‌عامل که شامل کتاب است را به رایگان تهیه کرد. همچنین می‌توان لینوکس را به صورت رایگان از فروشندگان آن مشروط بر این که به یک ارتباط اینترنتی پر‌سرعت و یک CD burner مجهز باشید، و یا از سایت
www.ashiyane.org/forums  دانلود کرد.

دستیابی به سیستم‌عامل

برای دستیابی به لینوکس باید رایانه ای جدید را که لینوکس از پیش بر روی آن نصب شده خریداری کرد. لیندوز که در حال حاضر لینسپایر نامیده می‌شود، لیست تمامی فروشندگانی که رایانه‌هایی مجهز به لیندوز را به فروش می‌رسانند، ارائه می‌دهد. اگر شما خواستار نصب لینوکس هستید، می‌توانید به خرید رایانه‌ای بدون سیستم‌عامل از Dell  و یا Wal-Mart که برای نصب انواع لینوکس کامل است، اقدام کنید.

نصب ویندوز همیشه یکسان است و این در حالی است که توزیع‌های مختلف لینوکس برنامه‌های نصب خود را دارند که حتی این امر می‌تواند در نسخه‌های مختلف توزیع یکسان، تغییر یابد.

اجرای برنامه از طریق سی دی لوح فشرده

یکی از کارهایی که لینوکس می‌تواند انجام دهد و ویندوز نمی‌تواند، اجرا شدن از روی سی دی است. برای اجرا، ویندوز باید ابتدا روی دیسک سخت نصب شود. اگر نصب ویندوز در مقطعی قطع شود، نمی‌توان رایانه را راه‌اندازی کرد. برنامه‌ای رایگان با نام BartPE وجود دارد که می‌تواند برخی از برنامه‌های ویندوز را از طریق سی‌دی bootable  اجرا کرد.

به طور عادی، لینوکس نیز از طریق یک دیسک سخت اجرا می‌شود، اما تعداد خیلی کمی از نسخه‌های لینوکس هستند که بدون نصب شدن بر روی دیسک سخت، کاملاً از طریق سی دی اجرا می‌شوند.

در نسخه‌های لینوکس مبنی بر سی‌دی، کاربرد از دیسک سخت متفاوت است. برخی از آنها مانند لیندوز، هیچ چیزی را بر روی دیسک سخت چک نمی‌کنند و تجربه لینوکس را به راحت‌ترین و امن‌ترین نحو امکان می‌سازند.

نرم‌افزار کاربردی 

در مقایسه لینوکس و ویندوز می‌توان گفت، نرم‌افزارهای کاربردی بیشتری برای ویندوز موجود است.
کسب نرم‌افزار کاربردی:اگر به خرید یک کپی از ویندوز بر روی CD-ROM  اقدام کنید، نمی‌توانید به نرم‌افزارهای کاربردی آن دسترسی پیدا کنید. اما اگر به خرید یک یا چند کپی از لینوکس بپردازید، می‌توانید نرم‌افزارهای کاربردی آن را به صورت رایگان دریافت کنید. رایانه ای جدید به همراه ویندوزی که از پیش بر روی آن نصب شده نیازمند به نرم‌افزارهای کاربردی دارد. هر توزیع لینوکس با انواع متعددی ارائه می شود. هر چه نسخه گرانتر باشد، نرم‌افزارهای بیشتری نیز خواهد داشت.

نصب نرم‌افزارهای کاربردی

نصب کاربردها تحت ویندوز در حالی که استاندارد نشده‌اند، معمولا همسان است. نصب نرم‌افزار تحت لینوکس در هر توزیع متغایر است و به راحتی، سادگی و آشکاری ویندوز نمی‌باشد. لیندوز به کاربران اجازه می‌دهد به نصب نرم‌افزارها در شرایطی شبیه به بهنگام کردن ویندوز بپردازند. در لینوکس کاربردها پس از دانلود شدن، به طور خودکار نصب می‌شوند که این سرویس‌دهی به صورت رایگان صورت نمی‌پذیرد.

ویروس‌ها و جاسوس‌ها

انواع مختلفی از برنامه‌های نرم‌افزاری بداندیش وجود دارد که معمول‌ترین آنها به عنوان ویروس و جاسوس نامیده می‌شوند. جاسوس در ویندوز به مشکلی بزرگ تبدیل شد درحالی که مایکروسافت به خرید یک شرکت نرم‌افزاری ضد جاسوس اقدام کرد و تولیدات خود را با عنوان برنامه ضد جاسوس مایکروسافت در سال‌ 2005روانه بازار کرد. بخش عظیمی از این نرم‌افزارهای مخرب در ویندوز عمل می‌کنند.

کاربران و اسم رمز

لینوکس و ویندوز0002/XP  هر دو نیازمند نام کاربر و اسم رمز و زمان ره اندازی هستند. ویندوزهایXP و  2000 و لینوکس از نمونه‌های متعدد و یا طبقه‌های مختلفی از کاربران حمایت می‌کنند. لینوکس و ویندوز می‌توانند کاربران را به گروه‌های مختلف دسته بندی کنند و مزایا را برای یک گروه نسبت به یک کاربر ارائه می‌دهند. اما فایل‌ها در لینوکس تنها متعلق به یک کاربر یا گروه، معین شده است.

خطاهای برنامه‌ای

تمامی نرم‌افزارها خطاهای برنامه‌‌نویسی دارند و خواهند داشت. لینوکس در داشتن خطاهای نرم‌افزاری کمتر در مقایسه با ویندوز شهرت دارد. ویندوز از سوی برنامه نویسانی طراحی می‌شود که اشتباهات آنها به دلیل این که مایکروسافت به انتشار کدهای اصلی خود برای ویندوز نمی‌پردازد، مخفی می‌ماند.

در مقایسه لینوکس از سوی هزاران برنامه نویس در سراسر جهان طراحی می‌شود. آنها به انتشار کد منبع برای سیستم‌عامل می‌پردازند و هر برنامه‌نویس علاقه‌مند می‌تواند به بررسی آنها اقدام کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد