به گزارش ایرنا ، بهزاد بهزادی یکی از دو پژوهشگر سازنده این سم پاش روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این ابداع در جشنواره تحقیقات دانشجویی و ایده های برتر مقام دوم را به دست آورد.
وی افزود: این سم پاش ابتدا مکانهایی که علف های هرز درآنها روییده را با استفاده از رهیاب «جی پی اس» شناسایی کرده و سم را در همان قسمتها می پاشد. بهره گیری از این دستگاه علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست، مصرف سم را نیز تا 70 درصد کاهش می دهد.
بهزادی یادآور شد: اکنون برروی برخی دستگاههای سم پاش حس گرهایی تعبیه شده که در تشخیص علف های هرز بخاطر هم رنگ بودن آنها با گیاهان کاشته شده، اغلب دچار اشتباه شده و درصد خطای آنها بالا است.
وی گفت: مشکل دیگر اینگونه سم پاشها بالارفتن درصد خطای آنها هنگامی است که گرد و غبار برروی مزرعه می نشیند درحالی که سم پاس ابداع شده باتوجه به اینکه بر مبنای داده های قبلی ونقشه الکترونیکی پراکنش علف های هرز عمل می کند، میزان خطا را به حداقل ممکن کاهش می دهد.
این کارشناس افزود: این سم پاش هوشمند که پیشتر در کنفرانس بین المللی "CIGR" در کشور آلمان ارایه شده بتازگی برای دریافت تایید به سازمان پژوهشهای علمی صنعتی کشور فرستاده شده است.
مهندس بهزاد بهزادی با همکاری دکتر محمد لغوی موفق به ساخت این سم پاش هوشمند شدند.
«کودپاش هوشمند» نیز از دیگر ابداعهای بهزادی بشمار می رود که آن را با همکاری دکتر ارژنگ جوادی که اکنون ریاست موسسه تحقیقات فنی مهندسی جهاد کشاورزی را برعهده دارد ، ساخته است.