یک دست اندرکار بر تقویت کارورزیدگی دانش آموختگان کشاورزی تاکید کرد
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: کارورزیدگی عملی دانش آموختگان رشته های کشاورزی رو به تحلیل می رود.
محسن موحدیان عطار روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بجنورد افزود: مزارع آموزش عملی در دانشگاههای دولتی در حال خروج از گردونه آموزش عملی هستند.
وی گفت: دانشگاه آزاد نیز حداقل آموزشهای عملی را به دانش آموختگان خود ارایه می دهد و دانشگاه پیام نور نیز که جدیدا وارد این عرصه شده اصلا نمی داند چگونه یک کارآموز کشاورزی را آموزش دهد. او ادامه داد: این در حالی است که دانش کشاورزی برای توسعه پایدار در عرصه کشاورزی حرف نخست را می زند.
وی کیفیت بخشی به آموزش عملی دانش آموختگان را نیازمند هزینه های گزاف دانست و گفت: حتی اگر این سرمایه در اختیار نهادهای آموزشی کشور نیز قرار گیرد نمی توان همگام با پیشرفت سریع فناوری عمل کرد. رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: دانشجویان کشاورزی هم اکنون در مزارع آموزش عملی از طریق تراکتور رومانیایی آموزش می بینند حال آنکه این فناوری متعلق به 30 سال پیش است.
وی بر بهره گیری از واحدهای نمونه برای آموزش عملی دانشجویان تاکید و بیان کرد: لازمه این کار اصلاح نظام آموزشی و هدفگذاری متناسب با بخش کشاورزی است. او افزود: امروز نظام آموزشی بخش کشاورزی فرصت را برای جامعه شهری آماده می کند و تنها هشت دهم درصد از دانش آموختگان کشاورزی از بهره برداران کشاورزی هستند.
وی گفت: برای مهندسی کردن فرایند تولید باید آموزه های کشاورزی را به حوزه تولید و روستاها انتقال داد. رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بر حمایت از شرکتهای خدمات مهندسی تاکید و بیان کرد: این سازمان قصد دارد با هدفگذاری جذب 50 تا 60 هزار کارشناس و دانش آموخته کشاورزی در این شرکتها، دانش عملی را توسعه دهد.
وی افزود: با جذب بسیاری از کارشناسان و دانش آموختگان رشته های کشاورزی در شرکتهای خدمات مهندسی و حمایت، پشتیبانی و کارسپاری به این شرکتها، آنان به صورت عملی و از نزدیک با کارآشنا می شوند.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: در مطالعه ای که روی یکی از پردیسهای مهم کشاورزی صورت گرفت معلوم شد بیش از 90 درصد دانش آموختگان کشاورزی در محیط شهری زندگی کرده اند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که اکنون 9 هزار و 800 کارشناس در امر نظارت بر باغها و زراعت در سراسر کشور مشغول کار هستند که با جذب در شرکت های خدمات مهندسی می توانند عملکرد بهتری را ارایه دهند. او همچنین از طراحی نظام جامع استقرار دانش در نظام کشاورزی کشور خبر داد و گفت: با طراحی این نظام می توان جریان اطلاعاتی منظمی همانند شبکه کتابخانه دیجیتالی برای دریافت اطلاعات و انتقال مشکلات محیط کار در کشور داشت.
وی گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به عنوان نهادی عمومی و غیردولتی با ارایه خدمات منفعتی جمعی و ملی اکنون 105 هزار عضو دکترا، کارشناس ارشد و دانش آموخته کشاورزی دارد که سه هزار و 400 شرکت مووسس نیز در بحث مطالعات و نظارت عضو این سازمان هستند.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: از این اعضای حقیقی 24 درصد کارمند دولت، 22 درصد شاغل بخش خصوصی و 54 درصد نیز بیکاران جویای کار و کمتر از دو هزار نفر نیز بازنشسته هستند.