زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: 5/1 پیمانه.
طرز تهیه: پیاز و سیر را ریز خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید تا سبک شوند و به رنگ طلایی درآیند، سپس زردچوبه و سبزیهای خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. ماهی را به آن اضافه کنید. بهتر است ماهی را به قطعات متوسط (بسته به ذائقه خودتان) تقسیم کنید و پس از تفت دادن داخل سبزی و پیاز و سیر، به آن ربگوجه و فلفل و نمک را اضافه کنید. تمبرهندی را در آب گرم حل کنید و بجوشانید و پس از این که از صافی رد کردید، آب آن را به ماهی اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
نکات تغذیهای
این غذا یکی از غذاهای سنتی مردم جنوب کشورمان است که همراه با پلو سرو میشود. ماهی علاوه بر آن که یک غذای پروتئینی مقوی است، سرشار از روی و آهن است. مصرف ماهی به عنوان غذای دوستدار قلب باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و انبساط رگهای خونی میشود. ایکوزانوئیدهای موجود در ماهی نوعی چربی هستند که علاوه بر آن که باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشوند، در بهبود فرآیندهای التهابی بدن مثل التهاب رگهای خونی، التهاب مفاصل که منجر به درد و خشکی مفاصل میشود و پیشگیری از سرطانها مفید هستند.
محققان دریافتهاند، کسانی که حداقل یکبار در هفته ماهی مصرف میکنند حدود 60 درصد کمتر از دیگران به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند. آنها معتقدند اسیدهای چرب موجود در مغز با اسیدهای چرب موجود در گوشت ماهی، شباهت بسیاری به یکدیگر دارند.
ماهی تازه را از ماهی کهنه تشخیص دهیم: ماهی تازه ظاهری درخشنده و آبشش قرمز دارد. آبشش ماهی تازه ماده لزج ندارد و براحتی کنده نمیشود. دهان ماهی تازه بسته است و فلسهای محکم، درخشان و براق دارد.
اگر ماهی تازه را در آب بیندازیم، در آب فرو میرود در حالی که ماهی مانده و کهنه در آب شناور میماند. چشم ماهی تازه شفاف، روشن و درخشان است و کدر و فرورفته نیست.
یادتان باشد اگر سرپوش آبشش ماهی باز است ماهی تازه نیست؛ زیرا در ماهی تازه سرپوش آبشش کاملا برجسته و بسته است.
لادن هومند