راههایی برای رهایی از تعریق زیاد
علی رغم این که تعریق عملکرد طبیعی بدن است ولی با رعایت برخی نکات میتوان از میزان آن تا حدی جلوگیری کرد.
1 ــ همیشه لباس کم بپوشید و از البسه نخی استفاده کنید. لباسها و ملحفه را مرتبا عوض کنید.
2 ــ به طور مرتب صورت و بدنتان را بشویید.
3 ــ برای جایگزینی مایعات از دست رفته بدن به صورت عرق، به اندازه کافی آب بنوشید.
4 ــ سعی کنید دمای اتاق زندگی یا محل کار خود را تا حدی متعادل نگه دارید که زیاد عرق نکنید.
5 ــ از ضد عرقها استفاده کنید.
6 ــ استفاده از پودر بچه که عرق را جذب و بدن را خشک میکند.
7 ــ از مصرف غذاهای تند بپرهیزید.
8 ــ از مصرف سیگار و الکل اجتناب کنید.
9 ــ برای کاهش عرق پا از جورابهای نخی استفاده کنید.
در اکثر موارد رعایت این نکات بسیار میتواند موثر باشد ولی در برخی از افراد هیچ یک از این راهها نمیتواند راهگشا باشد. در نتیجه میتوان از عمل جراحی استفاده کرد که به سه طریق انجام میشود: قطع کردن اعصاب منتهی به غدد عرق، برداشتن خود غدد عرق و بیرون کشیدن غدد عرق با کمک یک لوله مکش، اما توجه داشته باشید که تمام این روشها خطراتی مانند آسیب به اعصاب در پی خواهند داشت که اکثرا پس از 2 سال اثرات آن از بین میرود. ولی در ظاهر رعایت نکات سادهای که در بالا اشاره شد از هر لحاظ به نفع شما خواهد بود.
معمولا راههای درمانی که وجود دارد بیشتر در زمینه درمان تعریق بیش از حد استفاده میشود. یکی از روشها استفاده از بوتاکس است. بوتاکس ماده سمی معروفی است که از آن در موارد فلج کردن عضلات صورت و درمان چروک صورت استفاده میشود. ولی در این مورد هم میتواند موثر بوده و با مسدود کردن فرستندههای شیمیایی که باعث تعریق میشوند، از تعریق بیش از حد جلوگیری میکند. از بوتاکس معمولا در زیر بغلها استفاده میشود. ولی گاهی در کف پا و دستها هم مورد استفاده قرار میگیرد ولی برای کف دست کمی دردناک است. بوتاکس تنها به مدت 6 تا 8 ماه تعریق را کم میکند.
در یکی از روشهای جدید هم از لیپوساکشن که معمولا در برداشتن چربیهای بدن به کار میرود، برای برداشتن و مکش غدد عرق استفاده میکنند. در این روش بیماران با حدود 75 درصد کاهش عرق روبهرو خواهند شد و کیفیت زندگی بهتری پیدا میکنند