پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

پرتال -اخبار و آگهی استخدام و دانشگاه

این سایت وابسته به هیچ سازمانی نیست

بالاخره عرق مفید است یا مضر؟


بالاخره عرق مفید است یا مضر؟

تعریق با تمام مشکلاتی که برای افراد به وجود می‌آورد فواید بسیاری برای بدن دارد:

1 ــ اول این که با انجام عمل تبخیر در سطح پوست، بدن را از گرم شدن نجات می‌دهد و یکی از راه‌های تعدیل دمای بدن است.

2 ــ ‌ تعریق پوست، بدن را مرطوب نگه داشته مانع خشک شدن آن می‌شود.

3 ــ‌ همان اندازه که عرق برای بدن مفید است، بـــرای بـــاکــتـــری‌هـــا مــضـــر اســت. عــرق شــامــل آنـتـی‌بـیـوتـیـک‌هـای طـبـیـعـی است که به نابودی باکتری‌های سطح پوست کمک می‌کند.

4 ــ ‌ بسیاری از سموم و عناصر مضر که ممکن است به بدن ضرر وارد کنند از طریق تعریق از بدن خارج می‌شوند.

ولی علی‌رغم تمام فوایدی که برای تعریق اشاره کردیم، تعریق ضررهایی نیز به همراه دارد که از این میان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

1 ــ ‌ عرق مساله‌ای پر دردسر و مزاحم است و معمولا با ظهور آن در صورت و لباس‌ها، افراد احساس ناراحتی می‌کنند.

2 ــ ‌ بوی نامطبوع عرق هم موردی آزاردهنده است.

3 ــ ‌ تعریق کف پا، آن را بسیار خشک می‌کند.

4 ــ ‌ تعریق کف دست هم گرفتن اجسام را دشوار می‌کند. ولی با این حرف‌ها، اهمیت عرق برای بدن بسیار بیشتر از مضرات آن است. پس هرگز از تعریق خود جلوگیری نکنید.

این بوی نامطبوع چگونه ایجاد می‌شود؟

همان‌طور که اشاره شد عرق از ترکیب آب و نمک تشکیل شده و در ابتدای ترشح، کاملا بدون بو است و زمانی بوی نامطبوع از آن استشمام می‌شود که عرق روی پوست بدن باقی‌مانده و با باکتری‌های مـعمولی که روی پوست حضور دارند واکنش می‌دهند. باکتری‌ها با نفوذ در عرق باعث تجزیه آن شده و بر اثر واکنش‌های شیمیایی، بوی نامطبوعی ایجاد می‌شود. در سطح بدن بین 2 تا 4 میلیون غدد عرق پراکنده است و در ناحیه پشت، قفسه سینه و پیشانی بیشترین تراکم غدد عرق یافت می‌شود.

تعریق بیش از حد چطور؟ خوب است یا بد؟

معمولا در حالت طبیعی وقتی فعالیت شدید می‌کنیم، هوا گرم است یا تحت تاثیر احساسات قرار می‌گیریم و نیز عصبانی می‌شویم ممکن است عرق کنیم. به علت بالا رفتن دمای بدن، بدن عرق کرده و گرمای آن را تعدیل می‌کند، اما در این میان افرادی را هم می‌توان یافت که در همه حال و همه شرایط در حال عرق کردن هستند، حتی مکان‌های خنک. این افراد معمولا کف دست‌ها و زیر بغل‌های خیسی دارند و پیراهن آنها همواره خیس است و اگر به صورت آنها نگاه کنید عرق از سر و روی آنها می‌چکد. این نوع تعریق در واقع یک نوع بیماری محسوب می‌شود که دو نوع اولیه و ثانویه دارد. نوع اولیه که از زمان نوزادی شروع می‌شود و جنبه ارثی دارد و نوع ثانویه که دیرتر شروع شده و در سنین بالاتر بروز می‌کند و می‌تواند به دلایل مختلفی چون بیماری‌های نقرس، دیابت، ترشحات غدد تیروئید و هـیپوفیز و تومور ایجاد شود. در تشخیص این مـشـکل، معمولا از تست ید و نشاسته استفاده می‌کنند. به این طریق که یک گرم ید را با 50 گرم نشاسته انحلال‌پذیر مخلوط می‌کنند و روی محل قرار می‌دهند. چنانچه این محل تغییر رنگ داده و به آبی تیره یا سیاه تبدیل شد، مشخص می‌شود که فرد دچار تعریق بیش از حد است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد