جستجوکنندگان
ممکن است بدانید چطور میشود از گوگل برای کسب اطلاعات مربوط به یک پرواز، یافتن یک تعریف یا حل یک مساله ساده ریاضی استفاده کنید؛ ولی در اینجا فهرستی از چند روشی که حرفهایها برای جستجو در گوگل از آنها استفاده میکنند، آورده شده است.
جستجو برای یک نمودار مقایسهای درباره یک موضوع خاص: وارد حساب گوگل خود شوید و سعی کنید در Google Squared بهدنبال مجموعهای از اطلاعات بگردید. برای مثال در Google Squared عبارت «رولر کوستر» (Roller Coaster) را جستجو کنید تا نموداری از بیست رولر کوستر بلند جهان را ببینید.
پیدا کردن آنچه را که قبلا در گوگل یافتهاید: در تاریخچه جستجوی گوگل خود بگردید. وارد حساب گوگل خود شوید و تاریخچه وب (Web history) را فعال کنید. جستجوهای خود را انجام دهید سپس برای دیدن پیشینه جستجوهای خود و بررسی دوباره آنها نگاهی به www.google.com/history بیندازید. اگر میخواهید تاریخچه جستجو به دستگاه موبایل شما نیز وصل شود، وقتی درحال حرکت هستید، کلمههای جستجو را بهجای تایپ کردن، بگویید. جستجوی صوتی گوگل، نرمافزاری طراحی شده برای گوشیهای آیفون، بلکبری و نوکیا S60 V3 است که میتوانید براحتی آن را دانلود و نصب کنید.
در یک بازه زمانی خاص بهدنبال اطلاعات میگردید: گزینه خط زمانی (Timeline واقع در نوار ابزار سمت چپ) بهشما اجازه میدهد روی هر محدودهای از زمان متمرکز شوید و اطلاعات جمعآوری شده از منابع مناسب را ببینید. نتایج خود را در تصاویر گوگل فیلتر کنید. کلمهای را جستجو کنید که تعداد زیادی تصویر برای شما بازگرداند (مثلا صخره یا دشت). در قسمت پایین سمت چپ نوار کناری در تصاویر گوگل، گزینهای اختصاصی برای دیدن انواع خاص تصویر مثل هنری و عکس خواهید دید.
بهدنبال نوع خاصی از فایل هستید: گوگل تنها برای محتوای HTML نیست؛ هرچیزی را که بهدنبال آن هستید، بنویسید سپس نوع فایل را بهصورت filetype:tag در آخر آن اضافه کنید. برای مثال عبارت «filetype:doc» تنها فایلهای سند (.doc) را بهعنوان نتیجه برای شما برمیگرداند. این قابلیت جستجو از PDF، فرمتهای مایکروسافت آفیس، SWF و انواع بسیار بیشتری پشتیبانی میکند. نتایج پیشنهادی مختلف گوگل را کنار یکدیگر مقایسه کنید. به Web Seer سری بزنید تا یک مقایسه تصویری از دو جستجو را ببینید. شاید Web Seer یک محصول گوگل بهنظر نیاید، ولی توسط دو جستجوگر حرفهای ساخته شده است و نتایج جالبی درباره نتایج گوگل ارائه میکند. در URL جستجو کنید. اگر رشته خاصی از حروف یا کلماتی از URL صفحهای را میدانید که بهدنبالش هستید، میتوانید از «inurl» برای یافتن آن استفاده کنید. مثلا اغلب وبسایتهایی که وبکم عمومی ارائه میکنند، عبارت view/view.shtml را در URL خود دارند؛ بنابراین جستجوی عبارت inurl:view/view.shtml میتواند URL وبکمهای مختلفی را از سراسر جهان برگرداند.
میخواهید انواع خاصی از سایتها را جستجو کنید: شما میتوانید انواع گوناگونی از سایتها را با وارد کردن یک علامت کوچکتر (») قبل از نوع سایتی که میخواهید، جستجو کنید. برای مثال عبارت penguins site:».edu کلمه پنگوئن را در تمام سایتهای .edu جستجو میکند.
یک نینجای جی میل شوید
جی میل، برنامهای گسترده با فوت و فنهای زیاد است. درواقع گوگل کاربران جی میل را در 4 دسته قرار داد؛ کمربند سفید، کمربند سبز، کمربند مشکی و استاد. مشخصات هر رده را میتوان در سایت «Become a Gmail Ninja» گوگل یافت. حتی یک راهنمای قابل چاپ نیز وجود دارد تا نینجاهایی که فنونشان را فراموش کردهاند، از آن استفاده کنند! این بلاگ جالب 10 روش را برای استفاده از جی میل در محل کار به شما نشان میدهد.
استفاده از جیمیل در حالی که اتصال به وب ندارید: یک نرمافزار برای این کار وجود دارد. جی میل آفلاین نرمافزاری مربوط به کروم است که برای شرایطی طراحی شده که شما نیاز دارید ایمیلهای خود را بخوانید، پاسخ دهید، سازماندهی یا آرشیو کنید بدون این که به اینترنت وصل باشید.
این نرمافزار HTML5 براساس نرمافزار وب جی میل برای تبلتها طراحی شده که برای عملکرد بدون درنظر گرفتن دسترسی وب ساخته شده است. بعد از نصب نرمافزار جی میل آفلاین از فروشگاه وب کروم، میتوانید زمانی که اتصال خود را از دست دادید، بهوسیله کلیک روی آیکون جی میل آفلاین در صفحه «New tab» کروم، استفاده از جی میل را ادامه دهید.
مهارتهایی برای نقشهیابها
بررسی وضعیت هوا: چه بخواهید سفری به سواحل دریا داشته باشید یا به یک پیکنیک ساده در یک پارک محلی بروید، به یک برنامهریزی نیاز دارید که برای این منظور دانستن وضعیت هوا ضروری خواهد بود. شما میتوانید دمای هوا و وضعیتهای چند روز آینده را با انتخاب «لایه هوا» از ویجت گوشه بالا و سمت راست نقشه ببینید. میتوانید برای دیدن شرایط در شهرهای خاص، نقشه را بزرگنمایی یا برای دیدن پوشش ابر در یک منطقه، آن را کوچکنمایی کنید. زمین گوگل (Google Earth) پیمایش سهبعدی در جهان را برای شما به ارمغان آورده است. شما میتوانید از خارج جو تا خیابانهای شهرها را ببینید.
دانستن قیمت هتلها: دیگر نیازی به کپی کردن نشانی از یک سایت دیگر در نقشه برای دیدن منطقه آن نیست. Google Maps به شما این امکان را میدهد تا جستجو کنید و اطلاعاتی را به دست آورید. جذابیتهای نزدیک هتلتان را میتوانید بهوسیله دیدن تصاویر سطح زمین 360 درجه که در 30 کشور جهان دردسترس است، پیدا کنید. مثلا میتوانید براحتی محیط اطراف هتل پلازا در نیویورک را بگردید. زمانی که در محل ناآشنایی قرار دارید و میخواهید مکانی برای غذا خوردن پیدا کنید، کافی است نوع غذا و اسم شهر یا کد پستی را وارد کنید تا گوگل نتایج را در یک نقشه سودمند در اختیارتان قرار دهد و مسیرهای رسیدن به آن را برای شما مشخص کند.
برنامهریزی مسافرت با نقشههای نشانهگذاری شده: یکی از قابلیتهای نقشههای گوگل این است که بهشما اجازه میدهد یک نقشه را با اضافه کردن آیکونهای مد نظرتان شخصی کنید. قبل از سفر میتوانید از این ابزار برای نشانهگذاری تمام هتلهایی که میخواهید در آنها اقامت داشته باشید و تمام مکانهایی که قصد دیدن آنها را دارید، استفاده کنید سپس تصمیم بگیرید کدامیک در منطقه مناسبتری قرار دارد. همچنین میتوانید نقشههای خود را با دوستان و اعضای خانواده به اشتراک بگذارید و زمانی که سفر تمام شد، میتوانید نقشه را بهعنوان یک سابقه مجازی برای خود نگه دارید. حتی میتوانید متن، تصویر و ویدئو را در نقشهتان قرار دهید تا خاطراتتان زنده بماند.
محمدحسین کردونی